Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

26 Ocak 2014 Pazar

Glazürlü (çikolatalı)Kek Topları

MALZEMELER
1 tane hazır pasta tabanı(kalan keklerinizi de kullanabilirsiniz)
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket dr.oetker glazür ya da çikolata
çikolatalı şekerler,hindistan cevizi,fındık,fıstık vs

Keki rondodan geçirin.Krem şantiyi sütle çırpın.5 -10 dakika dolapta bekletin.Kek parçalarının içine krem şantiyi katıp yoğurun.İsterseniz içine muz püresi,damla çikolata vs de katabilirsiniz.Harcı elinizle yuvarlayın ve top şekli verin.Eğer benim gibi çubuklu yapmak istiyorsanız benmari de erittiğiniz çikolataya çubukların ucunu batırıp keklere takın.Bu şekilde dolapta 10 dakika bekletin,bu çubukların keke yapışıp düşmesini önler.Dolapta çıkardığını keklerin tamamını eritilmiş çikolataya batırın ve parmağınızla çubuğa hafif vurdurarak fazlasının akmasını sağlayın .İsteğiniz hindistan cevizi,fındık ,fıstık,şekeri elinizle üzerine serpin ,yağlı kağıt serili bir kaba koyun ve 10 dakika daha dolapta bekletin.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...