Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

11 Ocak 2014 Cumartesi

Ispanaklı Milföy Böreği





Malzemeler
12 yaprak milföy
250 gram ıspanak
beyaz peynir
1 kuru soğan
1 yumurta


Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.Yıkayıp minik doğradığınız ıspanakları da ekleyip hafif soldurun ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.Soğuyan harca suyu süzülmüş beyaz peynir ve yumurtanın beyazını ekleyip karıştırın.Peyniriniz tuzsuz ise tuz katabilirsiniz
Buzluktan çıkardığınız milföyle hafif yumuşadığında dört kenarından birer santim kesin. Muffin kalıbını margarinle yağlayın.Kenarlarını kestiğiniz milföyü kalıba çukur olacak şekilde yerleştirin.Ispanaklı harçtan koyup kestiğiniz birer santimlik milföyleri üzerine kafes şeklinde yerleştirin.Tüm milföy ve harçları bu şekilde yapıp üzerine yumurta sarısı sürün.
Isıtılmış  200 derece fırında  kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...






4 yorum:

  1. Eline sağlık çok şık olmuşlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok sevimli börekçikler olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. nefis gözüküyorlar canım ellerine sağlık iadei ziyarete geldim tatlım seni takibe alıyorum her zaman beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...

    Hayırlı Kandiller :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...