Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

30 Ocak 2014 Perşembe

Çikolatalı Browni


Aslında tarif büyük bir tepsi içindi ,ben yarıya bölerek yaptım.Gerçekten çikolata seviyorsanız bunu da çok seveceksiniz.Ben içine tarifte olan ceviz yerine fındık kırığı kattım ,harika oldu.Orjinalı gramajla olan bu tarifi size bardak ölçüsüyle vereceğim.
MALZEMELER
6 oda ısısında yumurta
2,5 su bardağı şeker(500 gram)
1 su bardağı un(130 gram)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu(7 gram)
1 çimdik tuz
1 su bardağı sütlü çikolata(175 gram)
1 su bardağı damla çikolata(175 gram )
225 gram margarin ya da tereyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz ya da fındık kırığı
üzerine Dr oetker glazür ya da benmari eritilmiş çikolata

Bir kapta şeker,vanilya ve yumurtayı çırpın.Mikro dalgada ya da benmari olarak yağ ve çikolataları eritin.Un,tuz ve kabartma tozunu eleyin.Erimiş karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş sicim gibi ekleyin ve yavaşça karıştırın.Elenmiş unlu karışımı ekleyip karıştırmaya devam edin.Son olarak fındık veya cevizi katıp karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın.Isıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Dilimlenmiş ve soğumuş browninin üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
Tarifin yapılış videosu burada yabancı bayan yapıyor.Anlamasanız bile yapılış şekline bakabilirsiniz.Üzerindeki krema ve sütle yapılmış ganajdır.Ben eritilmiş çikolata kullandım.


1 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...