Malzemeler;
1- 1 bütün tavuk
2- 1 yemek kaşığı tereyağı
3- karabiber, tuz, pulbiber, kekik
4- 1 yemek kaşığı salça
5- yarım limon
6- alüminyum folyo
7- fırın torbası
iç pilav için;
1- 2 su bardağı pirinç
2- 1 soğan
3- 1 yemek kaşığı salça
4- 1 çay kaşığı karabiber
5- 1 çay kaşığı pulbiber
6- 3 çay kaşığı kuru nane
7- 4 çay kaşığı tuz
8- 2.5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
1- tavuğu güzelce yıkayıp temizleyin
2- tereyağı ve baharatları karıştırıp
tavuğun göğüs derisinin altına
bu karışımı sürün ve marine olması
için buzdolabında bekletin
( ben bu işlemi bir gece önceden
yapıyorum ama aceleniz varsa
pişirme önceside yapabilirsiniz)
3- iç pilavı pişirmek için tencereye sıvıyağ
koyun ve yemeklik doğranmış soğanları
kavurun salçayı ekleyip biraz daha
kavurun pirinçleri ekleyip baharatlarını
koyun ve kavurun suyunu ekleyip
kapağını kapatın kısık ateşte suyunu
çekene kadar pişirin suyunu çekince
ocaktan alın bir kere karıştırıp tekrar
kapağını kapatın dinlensin
4- tavuğu iç pilavla doldurun kalan pilava
eğer tam pişmemişse yarım su bardağı
sıcak su ekleyip biraz daha pişirin
5- yarım limonu folyoya sarıp yuvarlak
tarafını bıçakla 5-6 yerinden delip
yuvarlak tarafı içte kalacak şekilde
tavuğu doldurduğunuz yere limonu
yerleştirin tavuğun derisini kürdanla
tutturun
6- tavuğun derisinin üstüne salça sürüp
ayaklarını fırın torbası kilidiyle bağlayın
7- hazırladığınız tavuğu fırın torbasına
yerleştirin fırın torbasını 3 yerinden delin
ve fırın torbasını bağlayın
8- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında
yaklaşık 1 saat pişirin servis tabağına
aldığınızda artan iç pilavı da etrafına
koyarak servis yapın
NOT: bu tarifte kullandığım tavuk 2 kiloluk
bir tavuktu eğer daha küçük bir tavuk
kullanıyorsanız malzemelerin
miktarlarını ve pişme süresini
azaltabilirsiniz
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...