PİZZA
Malzemeler;
1- 3 su bardağı un
2- yarım çay bardağı zeytinyağı
3- 1 paket kuru maya
4- 1 çay kaşığı tuz
5- yaklaşık bir bardak kadar ılık su
üzeri için;
- kaşar peynir, sucuk, salam, sosis,
mantar, domates, biber, zeytin, mısır
hamura sürmek için;
- ketçap
Hazırlanışı;
1- unu yoğurma kabına koyun ve tuz atıp
karıştırın, unun ortasını açın mayayı
yarım bardak kadar ılık suda
eritip unun ortasına dökün zeytinyağını
ekleyip yoğurmaya başlayın
hamurunuz kulak memesi kıvamı
alana kadar su yada un ekleyerek
yoğurun ve mayalanmaya bırakın
2- mayalanan hamurdan yapmak
istediğiniz pizzanın boyutuna göre
bezeler yapın çok az unla hamuru
istediğiniz incelikte açın
3- açtığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz
fırın tepsisine yerleştirin üzerine önce
bir fırçayla ketçap sürün sonra kaşar ve
diğer malzemeleri üzerine koyun
4- 180 derecede alt üst fanlı olarak
ısıtılmış fırında pişirin
(hamurunuzun kalınlığına göre pişme
süresi değişir benim açtığım hamur
çok inceydi 8 dakikada pişti)
5- hamurlar açıldıktan sonra kuruyacağı
için pizzaları birer birer hazırlayın
birini fırına atınca yenisini yapmaya
başlayın
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...