Malzemeler;
1- 1 çay bardağı yoğurt
2- 1 çay bardağı sıvı yağ
3- 1 çay bardağı irmik
4- yarım paket kabartma tozu
5- 1 paket vanilya
6- 125 gram margarin
(oda sıcaklığında)
7- aldığı kadar un
(yaklaşık 10 yemek kaşığı)
8- 1 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
1- 3 su bardağı şeker
2- 3 su bardağı su
3- 1 çay kaşığı limon suyu
4- 1 yemek kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı;
1- Şerbeti önceden hazırlayıp
soğutun
2- hamuru içi tüm malzemeleri karıştırıp
kulak memesi yumuşaklığında bir
hamur elde edin
3- hamurun yarısını ayırıp kakaoyu
karıştırıp hamurunuza renk
verebilirsiniz veya sade olabilir
4- hamuru merdane yardımıyla bıçak
sırtından biraz daha kalın olarak açın
yaklaşık 3-4 mm
5- açtığınız hamuru halka şekilli
kalıpla veya çay bardağı ile
kesin
6- Kestiğiniz 4 parça daireyi yarım ay
şeklinde üst üste gelecek biçimde
istediğiniz renk sırasına göre dizen
7- ilk sıradaki parçanın üzerine resimdeki
gibi ceviz yerleştirin ve cevizlerin olduğu
taraftan başlayarak rulo yapın
8- yaptığınız ruloyu ortadan ikiye eşit
şekilde bıçakla kesin
9- hazırladığınız güllerin tomurcuk güle
benzemesi için yapraklarını hafifçe
bükün
10- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında
yaklaşık 25 dakika pişirin
11- gülleriniz fırından çıkar çıkmaz
şerbetini üzerine dökün ve üzerlerine
kaşıkla ara ara şerbet gezdirin
NOT:
- gül suyunu şerbet soğuduktan
sonra şerbetle karıştırın
- dilerseniz gül kokusunu arttırmak
için servis öncesi de tatlınızın
üzerine 1-2 damla gül suyu
serpebilirsiniz
- gül suyunu fazla kaçırırsanız tatlınız
acı bir tat alabilir dikkatli kullanın
afiyet olsun...
sonra şerbetle karıştırın
- dilerseniz gül kokusunu arttırmak
için servis öncesi de tatlınızın
üzerine 1-2 damla gül suyu
serpebilirsiniz
- gül suyunu fazla kaçırırsanız tatlınız
acı bir tat alabilir dikkatli kullanın
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...