Malzemeler;
1- yarım kilo buğday
2- 1 su bardağı nohut
3- 1 su bardağı kuru fasulye
4- 1 su bardağı kuru üzüm
5- 1 su bardağı kuru kayısı
6- 1 su bardağı kuru incir
7- 4 su bardağı şeker
8- 1 çay bardağı pirinç
9- 1 çay bardağı kuş üzümü
10- 1 su bardağı badem
11- 1 tane elma
12- 1 su bardağı süt
13- 1 portakal kabuğu rendesi
14- 1 tutam tuz
Süslemek için;
1- nar
2- fındık
3- antep fıstığı
4- ceviz
5- tarçın
Hazırlanışı;
bir gece önce yapılacaklar:
1- buğdayı güzelce yıkayıp büyük bir
tencereye koyun üzerini 4-5 parmak
geçecek kadar su koyun bir taşım
kaynatıp ocağı söndürün kapağını
kapatın sabaha kadar bekletin
2- kuru fasulye ve nohudu bir kaba
koyun ve suda sabaha kadar bekletin
3- bademleri de suda bekletin ki kabukları
soyulsun
8-9 saat sonra (sabah):
1- buğdayın olduğu tencerenin altını
yeniden açın akşamdan suya
koyduğunuz nohut ve kuru fasulyeyi de
ekleyin kabuğunu soyduğunuz
bademleri de ekleyin ve pişirmeye
başlayın
2- fasulye ve nohut yumuşayınca
pirinçleri yıkayıp ekleyin
3- pirinçler de biraz pişince kuru üzüm
minik doğranmış kuru kayısı ve kuş
üzümünü güzelce yıkayıp ekleyin
4- incirleri minik doğrayıp ayrı bir kapta
biraz haşlayın kara suyunu döküp
incirleri aşureye ekleyin
5- elmaların kabuğunu soyup minik
doğrayıp ekleyin
6- portakal kabuğu rendeleyin
7- şekerini ilave edip karıştırın
8- bir tutam tuz atın
9- son olarak da sütü ekliyoruz bir taşım
daha kaynatıp ocaktan alın
10- kaseleri sıcakken boşaltıp soğumasını
bekliyoruz soğuduktan sonra
istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
11- afiyet olsun...
NOT;
1- inciri ayrı bir yerde haşlamazsanız
aşureniz kararır
2- cevizi aşurenin içine katarsanız
aşureniz kararır sadece süslemede
kullanın
3- aşurenizin suyunu kendinize göre
ayarlayın ama şunu unutmayın
aşure piştikten 1 saat sonra katılaşır
4- aşureniz pişerken su ekleyecekseniz
sıcak su ekleyin
2- 1 su bardağı nohut
3- 1 su bardağı kuru fasulye
4- 1 su bardağı kuru üzüm
5- 1 su bardağı kuru kayısı
6- 1 su bardağı kuru incir
7- 4 su bardağı şeker
8- 1 çay bardağı pirinç
9- 1 çay bardağı kuş üzümü
10- 1 su bardağı badem
11- 1 tane elma
12- 1 su bardağı süt
13- 1 portakal kabuğu rendesi
14- 1 tutam tuz
Süslemek için;
1- nar
2- fındık
3- antep fıstığı
4- ceviz
5- tarçın
Hazırlanışı;
bir gece önce yapılacaklar:
1- buğdayı güzelce yıkayıp büyük bir
tencereye koyun üzerini 4-5 parmak
geçecek kadar su koyun bir taşım
kaynatıp ocağı söndürün kapağını
kapatın sabaha kadar bekletin
2- kuru fasulye ve nohudu bir kaba
koyun ve suda sabaha kadar bekletin
3- bademleri de suda bekletin ki kabukları
soyulsun
8-9 saat sonra (sabah):
1- buğdayın olduğu tencerenin altını
yeniden açın akşamdan suya
koyduğunuz nohut ve kuru fasulyeyi de
ekleyin kabuğunu soyduğunuz
bademleri de ekleyin ve pişirmeye
başlayın
2- fasulye ve nohut yumuşayınca
pirinçleri yıkayıp ekleyin
3- pirinçler de biraz pişince kuru üzüm
minik doğranmış kuru kayısı ve kuş
üzümünü güzelce yıkayıp ekleyin
4- incirleri minik doğrayıp ayrı bir kapta
biraz haşlayın kara suyunu döküp
incirleri aşureye ekleyin
5- elmaların kabuğunu soyup minik
doğrayıp ekleyin
6- portakal kabuğu rendeleyin
7- şekerini ilave edip karıştırın
8- bir tutam tuz atın
9- son olarak da sütü ekliyoruz bir taşım
daha kaynatıp ocaktan alın
10- kaseleri sıcakken boşaltıp soğumasını
bekliyoruz soğuduktan sonra
istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
11- afiyet olsun...
NOT;
1- inciri ayrı bir yerde haşlamazsanız
aşureniz kararır
2- cevizi aşurenin içine katarsanız
aşureniz kararır sadece süslemede
kullanın
3- aşurenizin suyunu kendinize göre
ayarlayın ama şunu unutmayın
aşure piştikten 1 saat sonra katılaşır
4- aşureniz pişerken su ekleyecekseniz
sıcak su ekleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...