Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

21 Aralık 2014 Pazar

BARBUNYA


Malzemeler; 

1- 4 su bardağı haşlanmış barbunya
2- 1 kuru soğan
3- 1 iri havuç
4- 1 orta boy patates
5- 1.5 yemek kaşığı salça
6- karabiber, pul biber, kimyon, tuz
7- zeytinyağı

Hazırlanışı;

1- soğan ve havucu yemeklik doğrayın
zeytinyağında kavurun
2- patatesleri küp küp doğrayın ve onuda
kavurun
3- salçayı ekleyip karıştırın ve haşlanmış
barbunyaları ekleyin
4- üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak
su ekleyin tuz ve baharatlarını ekleyin
5- bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kısın
ve istediğiniz kıvama gelene kadar kısık
ateşte pişirin

afiyet olsun...







4 yorum:

  1. biliyormusun ben cok severim barbunyayi
    ellerine saglik canim .dualarina talibim

    YanıtlaSil
  2. Ben barbunyayi cok seviyorum. Ama evde kimse sevmiyor. Kendime yapmaya da cok cok useniyorum. Ama bi ara yapmaliyim. Leziz gorunuyor. :)

    YanıtlaSil
  3. bence hic üşenme önce sen mutlu olacaksın ki evdeki diğer fertleride mutlu edebilesin arada sırada kendimizi şımartmalıyız bence
    yorumun için çok teşekürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...