Kısır
Vişneli turta tarif için tıklayınız
Kuru patlıcan ,biber dolması
Etli yaprak sarma
Makarna salatası
Damla çikolatalı ve Tarçınlı kurabiye
Çikolatalı yaş pasta
Çin böreği
Poğaça tarif için tık tık
Barbunya salatası
Havuçlu cevizli kek
Gökkuşağı salatası
Gül tatlısı
MAKARNA SALATASI
yarım paket makarna
2 havuç rendesi
1 konserve mısır
1 çay bardağı haşlamış bezelye
250 gram yoğurt(1,5 su bardağı)
kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
kuru ya da taze dereotu
tuz
isteğe bağlı iki yemek kaşığı süt kreması
Makarnayı bol su da haşlayın..Süzülen makarnaya,kornişon
turşu,mısır,bezelye,havuç rendesi,ezilmiş sarımsak ve dereotunu
katın.Yoğurt ve mayanozi ayrı bir kapta çırpın ve diğer harca
katın.Tuzunu da ekleyip karıştırın.
KISIR
250 gram ince bulgur(1,5 su bardağı kadar)
2 baş kuru soğan
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
iki yeşil biber
3 dal taze nane
2yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi(güzel bir tat oluşturuyor)olmasa da olur
karabiber,pul biber,kırmızı toz biber,tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
yarım limon
İnce bulgurun üzerini çok geçmeyecek şekilde sıcak su ile ıslayın,tuzunu da atın,şişmeye bırakın.
Sebzeleri yıkayıp doğrayın.Kuru soğanları tavada sıvı yağ ile iyice
kavurun.Ardından salçaları katıp kavurmaya devam edin.Fıstık ezmesi ve
baharatları da katıp,soğumaya bırakın.Soğuyan harcı ,yine soğumuş
bulgura katın ve karıştırın.Nar ekşisi ve limonu da katın.Son olarak
yeşillikleri katıp ezdirmeden karıştırın ve servis edin.
GÜL TATLISI
125 gram tereyağ
3/4 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzerine ceviz ya da badem
Öncelikle şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın.Şerbet kıvamı alınca soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına sıvıyağ,tereyağ ve yoğurdu koyup karıştırın.Yumurta,şeker,irmik,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan hamur yapın.Hamuru unlu tezgahta merdane ile ince açın.Su bardağı ile daireler kesin.Üç daireyi birbirinin ortasına kadar gelecek şekilde koyun ve sarın.Bıçakla ortadan keserek iki tane gül elde etmiş oluyorsunuz.Gülün ortasına ceviz ya da badem koyun.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlendirin.
AFİYET OLSUN..
HAVUÇLU TARÇINLI KEK
125 gram tereyağ
3/4 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzerine ceviz ya da badem
Öncelikle şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın.Şerbet kıvamı alınca soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına sıvıyağ,tereyağ ve yoğurdu koyup karıştırın.Yumurta,şeker,irmik,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan hamur yapın.Hamuru unlu tezgahta merdane ile ince açın.Su bardağı ile daireler kesin.Üç daireyi birbirinin ortasına kadar gelecek şekilde koyun ve sarın.Bıçakla ortadan keserek iki tane gül elde etmiş oluyorsunuz.Gülün ortasına ceviz ya da badem koyun.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlendirin.
AFİYET OLSUN..
HAVUÇLU TARÇINLI KEK
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurta aklarını bir kaba alıp katılaşana kadar çırpın.Ardından bir su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.Yumurta sarılarına kalan bir su bardağı şekeri ekleyip çırpın.Ardından sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.Havuç,ceviz ve limon kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin.Son olarak yumurta aklarını da ekleyip yavaşça karıştırın.Un,tarçın,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yavaş yavaş karıştırın.Yağlayıp unladığınız kalıba harcı dökün.Isıtılmış 175 derece fırında keki pişirin.İsteğe bağlı olarak kek soğuyunca pudra şekeriyle süsleyin.
ETLİ YAPRAK SARMA
300 gram kadar kıyma
1 su bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
yarım demet maydanoz
kırmızı biber,karabiber ,tuz,nane
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı pirinç
asma yaprağı
SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
nane
Kıyma,pirinç,baharatlar,zeytinyağı,minik
doğranmış soğan ve maydanoz,limon suyu,nar ekşisi karıştırılır.Tuzu
alınmış yaprakla sarılır.Tencereye dizilen sarmalar, üzerini geçecek
kadar suyla pişmeye bırakılır.Ocaktan almaya yakın tereyağ,salça
kavrulur.Son olarak nanesi katılıp sarmanın üzerine yayılır.Bu şekilde
az pişirilip ocaktan alınır ve servis edilir.
bu nasıl bir masa :) herşey harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilŞölen sofrası olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSil