MALZEMELER
1 paket kakaolu hazır pasta tabanı
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt (tepeleme 3 kaşık olur)
hazır çikolata sos(pişmeyen)
file badem çilek
ıslatmak için süt
Krem şantileri 1.5 su bardağı sütle çırpın.Koyulaşması için biraz dolapta bekletin.Krem şanti katılaşınca süzme yoğurt ekleyip karıştırın.Süzme yoğurt miktarını şantinin tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.Pasta tabanının birini kelepçeli kalıba koyun.Sütle ıslatın.Yoğurtlu harcın yarısını üzerine yayın.Küp doğradığınız çilekleri harcın üzerine serpin.Diğer kek parçasını ıslatıp üzerine kapatın.Kalan tüm yoğurtlu harcı üzerine yayın.Bu şekilde buzlukta 1 saat bekletin.Buzluktan çıkarıp üzerine çikolata sosu yayın.Kenarlara file badem yoksa hindistan cevizi,ceviz,fındık serpin.Bu şekilde kalıptan çıkarmadan 2-3 saat dolabın normal kısmında dinlendirin.Servis etmeden kolayca ayrılması için bıçakla kenarından geçin ve kelepçeyi açın.
AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık harika ve basit bir pasta sevgiler...
YanıtlaSil