Görüntüsü ve lezzetiyle yiyen herkesin beğeneceği bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.
GÜL TATLISI125 gram tereyağ
3/4 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzerine ceviz ya da badem
Öncelikle şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın.Şerbet kıvamı alınca soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına sıvıyağ,tereyağ ve yoğurdu koyup karıştırın.Yumurta,şeker,irmik,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan hamur yapın.Hamuru unlu tezgahta merdane ile ince açın.Su bardağı ile daireler kesin.Üç daireyi birbirinin ortasına kadar gelecek şekilde koyun ve sarın.Bıçakla ortadan keserek iki tane gül elde etmiş oluyorsunuz.Gülün ortasına ceviz ya da badem koyun.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlendirin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...