Bu pastayı kalan keklerinizden yapmanızı tavsiye ederim.Ben başkabir amaçla yapmıştım keki fakat kalıptan çıkmadı dağıldı.Bende böyle değerlendirdim.İyi ki çıkmamış bu harika tarif çıktı ortaya.
MALZEMELER
Keki için
2 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
2.5 çay bardağı un
İçine
1 paket çilekli puding(istediğiniz pudingi kullanabilirsiniz)
2.5 su bardağı süt
1 büyük muz
3-4 çilek
1 fincan damla çikolata
Üzerine
krem şanti
1 su bardağı süt
çilek
Kek için yumurta ve şekeri çırpın.Süt ve sıvıyağı katıp çırpmaya devam edin.Un,kakao,vanilya,ve kabartma tozunu eleyip harca ekleyin.Margarin ile yağladığınız kalıba harcı dökün.Isıtılmış 180 fırında keki pişirin.Pişince fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.
Pudingi sütle pişirin ve soğumaya bırakın.Kek soğuyunca ufalayın ve pudingi yavaş yavaş katarak karıştırın.Doğradığınız meyveleri ve damla çikolatayı da katıp ,streç film serdiğiniz kalıba jarcı yayın.Kalıbı buzluğa koyun.2-3 saat donması için bekleyin.
Bu arada krem şantiyi sütle çırpın.Pastayı servis tabağına ters çevirip üzerinden streci alın.Krem şanti ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
bencede çok güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilGuzelllll.....
YanıtlaSil