Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

26 Aralık 2013 Perşembe

Damla Çikolatalı Bisküvi

kurabiye,damla çikolata

Kıtır kıtır enfes bir bisküvi.Yedikçe yemek isteyeceksiniz,çocuklarınızın tadı damağında kalacak bu bisküvilerin. Hazır aldıklarınızdan hiçbir farkı olmayan hatta daha da lezzetli.Ayrıca az malzeme ile yapacağınız bu bisküvileri yaptıktan sonra tarif defterinize not edeceğinizden eminim.
Yalnız tarifim gramaj olarak yapıldı.Bardak ölçüsü kullanmadım.Çünkü tarifi veren usta bu şekilde verdi.Sizlerde bilirsiniz ki pastaneler de falan bu iş gramla yapılır.Tavsiyem hemen bir tartı edinin.Ben de henüz geçen hafta aldım ,hem de 20 tl ye.Öyle çok pahalı bir şey değil.

MALZEMELER
200 gram tereyağı ya da margarin
300 gram şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
300 gram un
250 gram damla çikolata
Damla çikolata hariç tüm malzeme yoğurulur..Eğer yumuşak kurabiye istiyorsanız önce yağla şekeri yoğurun.Ben tüm malzemeyi katıp yoğurdum ve kıtır kıtır oldu.En son damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak üzerine bastırdığınız kurabiyeleri dizin.Pişince yayılıyor,o yüzden dikkat edin.Isıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.Sıcakken kurabiyeye ellemeyin kırılır.İyice soğuyunca servis edin.
AFİYET OLSUN...
Kakao ile yaptığım da böyle oldu.
Damla Çikolatalı Bisküvi,kurabiye,çikolata,damla çikolata

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefisssss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Kitir kitir nefis gorunuyor gercekten. Eline saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...