Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

10 Aralık 2013 Salı

Ev Yapımı Yaş Pasta

ev yapımı yaş pasta
keki için
4 büyük yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
dışına 
file badem(fındık,hindistan cevizi,pirinç patlağı da olur)
arasına
bir paket çilekli dreamole(muhallebi de yapabilirsiniz)
yaban mersini(meyve veya damla çikolata koyabilirsiniz)
üzerine
1 paket krem şanti
meyve sos
gıda boyası












Yumurtaları şeker ve sıcak su ile köpük köpük olana dek iyice çırpın.Sıcak su şekerin erimesini de kolaylaştıracaktır.Ardından elenmiş,un,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş yumurtaları söndürmeden karıştırın.Altına yağlı kağıt serili kelepçeli 22 cm lik kalıba harcı yayın.Isıtılmış fırında kapağını ilk 20 dakika açmadan pişirin.Fırından çıkan keki tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
Dream ole yi üzerindeki süt miktari ile çırpın.Keki ortadan ikiye bölün..Hafifçe sütle ıslattığınız kekin üzerine dream oleyi yayın.Üzerine yaban mersini serpin.Diğer keki de hafif ıslatıp üzerine kapatın.
Krem şantiyi sütle çırpın ve dolapta biraz bekletin.Spatula yardımıyla krem şantinin yarısını kekin yanlarına eşit oranda sürün.File bademi avcunuza alıp kekin dışına yapıştırın.
Krema sıkma torbasının bir kenarına hafif gıda boyası sürün ve torbayı ovalayın.Bu boyanın torbanın içine dağılmasını sağlar.Krem şantiyi de koyup üst kenarlarına istediğiniz şekli verin.
Meyve sosun da yarısını pişirin.Biraz soğuyunca boşluk bıraktığınız yerleri sosla doldurun. Komple krem şanti sürüp üzerine sos gezdirebilirsiniz.
Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Pasta muhtesem gozukuyor canim. Eline saglik. Pandispanya tarifini musait oldugum bir gun deneyecegim. Eline saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok güzel olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...