Ispanağın bol olduğu şu aylarda bol bol tüketmek gerektiğini düşünüyorum.
İster yemeklerde,ister böreklerde,ister çorba olarak.Bizim evde her türlüsü sevilir ama malum çocuklar pek tercih etmiyor.Bende ya börek tarzı ya da pasta olarak yapmayı tercih ediyorum.Çocukken bizlerde yememişiz zaten.Nedense çocukken yenmeyen yemekler büyüyünce ay anne şundan yapsan da yesek 'e dönüşüyor.Ama önemli olan küçükken ,gelişim çağındayken yenilmesi en doğrusu.
MALZEMELER
3 yufka
250 gram ıspanak
1 kuru soğan
1 kuru soğan
beyaz peynir
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
1 yumurta sarısı(beyazı iç harca katabilirsiniz)
1 yumurta sarısı(beyazı iç harca katabilirsiniz)
tuz,karabiber
Yemeklik doğradığımız kuru soğanı az sıvı yağla beraber kavuruyoruz.Ardından doğradığımız ıspanakları da ekleyip biraz soteliyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Peyniri,karabiberi ve peynirin tuz oranına göre de tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı tüm olarak açıp yayıyoruz.
Diğer yufkaları dörde bölüp yarısını aralarına yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı sıvı yağ karışımından serpiyoruz.
Yufkalar yarılanınca iç harcı yayıyoruz.
Üzerine kalan yufkalarını aralarına su ve sıvı yağ karışımından sürerek tüm yufkaları bitiriyoruz.
En altta dışa sarkan yufkayı içe doğru katlıyoruz.
Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı tüm olarak açıp yayıyoruz.
Diğer yufkaları dörde bölüp yarısını aralarına yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı sıvı yağ karışımından serpiyoruz.
Yufkalar yarılanınca iç harcı yayıyoruz.
Üzerine kalan yufkalarını aralarına su ve sıvı yağ karışımından sürerek tüm yufkaları bitiriyoruz.
En altta dışa sarkan yufkayı içe doğru katlıyoruz.
En üste yumurta sarısı sürüyor ve dilimliyoruz.Pişirmeden dilimler iseniz araları daha güzel pişer.Son olarak susam da serptim.İsteğe bağlı olarak çörek otu da serpebilirsiniz.200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..
İspanagi bende bastan hic yemez, tuketmezdim. simdi ise cok seviyorum. Nefis gorunuyor. Eline saglik canim.
YanıtlaSiltşkler canım ben her türlüsünü seviyorum ıspanağın
Siltariflerini çok beğeniyorum canım saol paylaşım için ellerine sağlık :)
YanıtlaSilIspanagi ben de cok severim,ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun
YanıtlaSil