Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

31 Aralık 2013 Salı

hindistan cevizli çikolatacıklar

hindistan cevizi
bunlar kalpli buz kalıpları ile yapıldı.

çikolatalı toplar

Dün akşam üstü 10 dakika da yaptığım bu hindistan cevizli çikolatalara bayılacaksınız.Hazırlarından daha güzel ve lezzetli.Tarifi Leyla ile yemek saatine ait olan bu toplar 10 dakikada tükendi.Ben şekillerini tam veremedim çünkü çikolatam güzel çıkmadı ve hemen donmadı.Siz kaliteli ve bitter kullanın.Bayramın yaklaştığı şu günlerde çikolatalarınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz.Geçelim tarife:
Malzemeler:yarım çay bardağı krema
                  1 su bardağı krem şanti toz halinde
                  1 paket vanilya
                  aldığı kadar hindistan cevizi (ben 150 gr kullandım)
 üzerine:eritilmiş çikolata
isteğe bağlı karamel

Yapılışı:Krema,krem şanti ,vanilya ve hindistan cevizi ile ele yapışmayan bir hamur yapın.Hamuru yuvarlayın ve eritilmiş çikolataya batırın.Hindistan cevizli hamurun içine tüm bir fındık da koyup daha güzel bir lezzet yakalayabilirsiniz.Dışını da yani çikolatanın üzerini fındık,fıstık ya da bademe bulayabilirsiniz. Çikolataya batırdığınız topları yağlı kağıt üzerinde donmaya bırakın.Çikolata sertleşince dolapta muhafaza edin.İsterseniz şekeri ocakta eritip donmuş çikolataların üzerine serperek şekil verebilirsiniz.

                                               AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...