Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

18 Aralık 2013 Çarşamba

Gün Sofrası 5

rulo kek
Arkadaşlarımla şöyle güzel bir günün ardından keyfim yerine geldi.Ne kadar önemli ya insanın arkadaşlarının,dostlarının olması,hele bir de kafa dengiyse.İnsanın ruh hali hemen değişiyor.Yüzünde çiçekler,gülücükler açıyor.Tabi bu sohbetler kuru kuru gitmiyor.Çay büyük kurtarıcı.Tabi sadece çayla olmayacağına göre güzel güzel ikramlar olmalı.Bu defa biraz sönük kaldı ikramlarım.Malum bebeğim rahatsız ve mutfakta uğraşmama pek fırsat vermedi.Bende en pratiğinden hazırladım.
MENÜDEKİLER
Muffin Kabında Peynirli Milföy
Muzlu Rulo Kek


MUZLU RULO KEK
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım çay bardağı sıcak su
yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
damla çikolata
1 adet muz
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yumurta ile şekeri iyice çırpın.Sıcak suyu da ekleyip çırpmaya devam edin.Elenmiş un,vanilya ve nişasta ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.Bu karışımdan 1 su bardağına yakın kaldırıp içine kakao katın.Yağlı kağıt serili tepsiye önce kakaolu karışımı şeritler halinde serpin.Üzerine sade karışımı yayın.Isıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpın.Dolapta soğutun.Fırından çıkan keki yağlı kağıtla beraber rulo yapın.Üzerine nemli bez koyup soğumasını bekleyin.Kek soğuyunca içine krem şantiyi yayın.Kenarına muzu yerleştirin ve damla çikolata serpin.Yağlı kağıt yardımıyla tekrar rulo yapın ve dolapta 3-4 saat dinlendirin. Servis yapacağınız zaman dilimleyin.
AFİYET OLSUN..

MUFFİN KABINDA PEYNİRLİ MİLFÖY
12 adet milföy
beyaz peynir
maydanoz
1 yumurta
Beyaz peynir,maydanoz ve yumurtanın beyazını karıştırın.Yumuşamış milföyü elinize alıp ortasına peynirli harçtan koyun.Mantı şeklinde kapatıp muffin kabına yerleştirin.Tüm milföyleri bu şekilde yapıp üzerine yumurta sarısı sürün.Isıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..

3 yorum:

  1. Canim oncelikle gecmis olsun. Allah acil sifalar versin. İkramlarin hepsi birbirinden guzel. Eline koluna saglik. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım canım ıyı dıleklerın ıcın sevgıler

      Sil
  2. Ellerinize saglik hicte sönük bir masa degil pazar gunu kizimin dogum gunu patates canaklarin fikir oldu bana

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...