Havalar iyice soğudu,hatta buz kesti.Dışarıya çıkılacak gibi değil,hele de benimki gibi küçük bebeğiniz varsa.
Artık evde can sıkıntısından ne yapsam da oyalansam derdine düştüm.Benim için en zevk verici şeyin pasta,börek yapmak olduğunu düşürsek,en karlı çıkanlar ev ahalisi oluyor bence.Bugün yine ne yapsam diye düşünürken böyle bir tarif uydurdum.Bence harika oldu.Hem hafif hem de lezzetli.Görsel olarakta çok şık olduğunu düşündüğüm bu tatlıyı denemenizi sevgiyle tavsiye ederim.(şiddete hayır :))
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı nişasta
1 çay bardağı un
1 silme çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
muhallebi için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
50 gram margarin
yaban mersini kurusu(kilosu 8 tl)
3 yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır.Un,nişasta ve karbonat elenip,harca eklenir.
Yavaşça karıştırılır.Yağlı kağıt serili orta boy tepsiye harç yayılır.180 derece fırında kızarana dek pişirilir.Pişen kek soğumaya bırakılır.
Süt,şeker,un ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Margarin eklenip ocaktan alınır,margarin içinde eriyene kadar çırpılmaya devam edilir.Yaban mersinleri muffin kalıbının dibine yayılır.
Eğer üstte yaban mersinlerinin görünmesini istemez çikolata sos ile vs.süslemek isterseniz.Muhallebinin ortasına koyabilirsiniz.Kalıp tam dolmayacak şekilde muhallebi bölüştürülür.
Muhallebinin üzerine kalıp ile aynı boyutta kesilmiş kek dilimleri konur ve hafif bastırılır.Bu şekilde dolapta 2-3 saat bekletildikten sonra başka bir tepsiye ters çevrilerek kalıptan çıkarılır tatlılar.İsterseniz çikolata sos ile de servis edebilirsiniz.
NOT:Muhallebiyi dökmeden önce kalıbı hafif ıslatırsanız kalıptan ayrılması daha kolay olacaktır.
AFİYET OLSUN...
Ayyy bayıldımmmm. yaban mersini varsa bende varım :)
YanıtlaSilÇok şirin gözüküyorlar ellerinize sağlk :)
YanıtlaSilHarika görünüyor oy oyyy oy ben bunları yerim. Yaban mersini olnca dikkatimi çekti çoook severim ;)
YanıtlaSiltakipteyim artık. Bana da beklerim ara sıra :)