Malzemeler;
1- 8 tane kare milföy hamuru
2- 1.5 su bardağı süt
3- 3 yemek kaşığı irmik
4- 3 yemek kaşığı şeker
5- 100 gr tereyeğı
6- yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
1- 3 su bardağı şeker
2- 2 su bardağı su
3- yarım limon
Hazırlanışı;
1- irmik, süt ve şekeri bir tencereye koyun,
sürekli karıştırarak muhallebi pişirin ve
soğumaya bırakın
2- milföy hamurları kıvrılabilir hale geldiğinde
bıçakla dört eşit parçaya ayırın
3- hazırladığınız muhallebiden bir çay kaşığı
koyarak üçgen kapatın ve tepsiye dizin
4- sıvı yağ ve tereyağını birlikte kaynatın
ve hazırladığınız milföylerin üzerine bir
kaşıkla kaynar kaynar dökün
5- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar
pişirin
6- fırından çıkar çıkmaz şerbetini dökün
7- üzerini antep fıstığı, ceviz, hindistan cevizi vb.
süsleyerek servis yapın
afiyet olsun...
Eline sağlıkbayıldım bu tarife sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Siltarifi denemelisiniz sonucuna inanamayacaksınız çok basit ve çok lezzetli. tarifi denediğiniz zaman düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim...