Malzemeler;
1- kuru yada dondurulmuş biber
2- 1 iri soğan
3- 3-5 diş sarımsak
4- 1-2 yemek kaşığı salça
5- pirinç
6- maydanoz
7- tuz, karabiber, nar ekşisi, kuru nane
8- sıvı yağ, zeytinyağı
Hazırlanışı;
1- biberleriniz kurutulmuş ise kaynar suda
yumuşayıncaya kadar kapalı bir kapta
bekletin eğer dondurulmuş biber
kullanıyorsanız biraz buzunun
çözülmesi yeterli
2- tencereye sıvı yağı koyup doğradığınız
soğan ve sarımsakları kavurun
3- salçayı ekle kavurun
4- pirinçleri yıkayıp ekle biraz kavur
5- tuz karabiber ekle pirinçleri gömecek
(gömer gömmez)
kadar sıcak su koy kapağını kapat
6- kaynamaya başlayınca ocağı iyice kıs
7- suyunu çekince ocağı söndür bir kere
karıştır ve kapağını kapat 5 dakika
demlensin
8- pişirdiğin iç harcı geniş bir kaba koy
soğuduktan sonra doğradığın
maydanozu kuru naneyi nar ekşisini
ve zeytinyağını ekle karıştır
9- biberleri iç harçla doldurup tencereye
yerleştirin biberlerin yarısına gelecek
kadar normal su koyun üzerine biraz
tuz atın kapağını kapatıp pişirin
10- su kaynamaya başlayınca ocağı kısın
1- kuru yada dondurulmuş biber
2- 1 iri soğan
3- 3-5 diş sarımsak
4- 1-2 yemek kaşığı salça
5- pirinç
6- maydanoz
7- tuz, karabiber, nar ekşisi, kuru nane
8- sıvı yağ, zeytinyağı
Hazırlanışı;
1- biberleriniz kurutulmuş ise kaynar suda
yumuşayıncaya kadar kapalı bir kapta
bekletin eğer dondurulmuş biber
kullanıyorsanız biraz buzunun
çözülmesi yeterli
2- tencereye sıvı yağı koyup doğradığınız
soğan ve sarımsakları kavurun
3- salçayı ekle kavurun
4- pirinçleri yıkayıp ekle biraz kavur
5- tuz karabiber ekle pirinçleri gömecek
(gömer gömmez)
kadar sıcak su koy kapağını kapat
6- kaynamaya başlayınca ocağı iyice kıs
7- suyunu çekince ocağı söndür bir kere
karıştır ve kapağını kapat 5 dakika
demlensin
8- pişirdiğin iç harcı geniş bir kaba koy
soğuduktan sonra doğradığın
maydanozu kuru naneyi nar ekşisini
ve zeytinyağını ekle karıştır
9- biberleri iç harçla doldurup tencereye
yerleştirin biberlerin yarısına gelecek
kadar normal su koyun üzerine biraz
tuz atın kapağını kapatıp pişirin
10- su kaynamaya başlayınca ocağı kısın
NOT:
- her bir biber için bir tatlı kaşığı
pirinç ekleyin
- pirinçleri pişirirken dikkat edin
çok çabuk pişiyor dibi tutabilir
- biberlerin baş kısmını kapatmak
için ben patates kullanıyorum
afiyet olsun...
pirinç ekleyin
- pirinçleri pişirirken dikkat edin
çok çabuk pişiyor dibi tutabilir
- biberlerin baş kısmını kapatmak
için ben patates kullanıyorum
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...