Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

14 Ocak 2015 Çarşamba

ŞEKERLİ KURU PASTA










Malzemeler;

1- 1 su bardağı sıvı yağ
2- 1 çay bardağı süt
3- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
4- 1.5 su bardağı şeker
5- 1 paket kabartma tozu
6- 1 paket vanilya
7- un

Hazırlanışı; 

1- margarin sıvı yağ süt ve şekeri
    karıştırma kabına alın ve mikserle
    yağ ve şeker eriyene kadar çırpın
2- un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
    elinizle yoğurun
    (ben 32-33 kaşık un ekledim.
    siz hamurunuz istediğiniz kıvama
    gelene kadar unu eksiltip
    arttırabilirsiniz)
3- hamur elinize ve yoğurma kabına
    yapışmayan bir kıvam aldığında
    yoğurma işini bırakın ve hamurunuzu
    bir poşete koyup buzdolabında
    biraz dinlendirin
4- hamurunuz dinlendikten sonra
    istediğiniz şekli verip 170 derecede
    alt üst fanlı olarak ısıttığınız fırının
    tam orta rafında hafif pembeleşene
    kadar pişirin
    (resimde gördüğünüz çubuk şekilli
    kuru pastalar 12 dakikada pişti)
    siz kendi şekillerinizin kalınlığına
    göre pişme süresini ayarlayın

NOT: 

    fırından ilk çıktığında dış rengi
    pembeleşmiş olsa bile elinize
    aldığınızda size yumuşak ve
    pişmemiş gibi gelebilir biraz
    soğuyunca sert ve kıtır olurlar

 afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...