Malzemeler;
1- 1 su bardağı sıvı yağ
2- 1 çay bardağı süt
3- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
4- 1.5 su bardağı şeker
5- 1 paket kabartma tozu
6- 1 paket vanilya
7- un
Hazırlanışı;
1- margarin sıvı yağ süt ve şekeri
karıştırma kabına alın ve mikserle
yağ ve şeker eriyene kadar çırpın
2- un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
elinizle yoğurun
(ben 32-33 kaşık un ekledim.
siz hamurunuz istediğiniz kıvama
gelene kadar unu eksiltip
arttırabilirsiniz)
3- hamur elinize ve yoğurma kabına
yapışmayan bir kıvam aldığında
yoğurma işini bırakın ve hamurunuzu
bir poşete koyup buzdolabında
biraz dinlendirin
4- hamurunuz dinlendikten sonra
istediğiniz şekli verip 170 derecede
alt üst fanlı olarak ısıttığınız fırının
tam orta rafında hafif pembeleşene
kadar pişirin
(resimde gördüğünüz çubuk şekilli
kuru pastalar 12 dakikada pişti)
siz kendi şekillerinizin kalınlığına
göre pişme süresini ayarlayın
NOT:
fırından ilk çıktığında dış rengi
pembeleşmiş olsa bile elinize
aldığınızda size yumuşak ve
pişmemiş gibi gelebilir biraz
soğuyunca sert ve kıtır olurlar
pembeleşmiş olsa bile elinize
aldığınızda size yumuşak ve
pişmemiş gibi gelebilir biraz
soğuyunca sert ve kıtır olurlar
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...