Malzemeler;
1- orta boy karnabahar
2- yoğurt
3- sıvı yağ
4- 2 yumurta
5- tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
1- yoğurt
2- tuz
3- sarımsak
Hazırlanışı;
1- karnabaharı iri parçalara ayırıp haşlayın
2- fırın tepsisine karnabaharları dilimleyin
3- yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve baharatlarla
bir sos hazırlayın ve karnabaharları tamamen
kapatacak şekilde üzerine dökün
4- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
5- sarımsaklı yoğurtla servis yapın
afiyet olsun...
karnıbaharı yedirmenin güzel bir şekli.ellerine saglık.
YanıtlaSilevet :)
Silzaten sarımsaklı yoğurtla yendiğinden karnabahar tadı gelmiyor değişik ve pratik bir tarif denemenizi tavsiye ederim. yorum içinde teşekkürler