Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

28 Ocak 2015 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler;

1- 2 su bardağı kırmızı mercimek
2- 1 su bardağı ince bulgur
3- 4.5- 5 su bardağı su
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 yemek kaşığı biber salçası
6- 1 kuru soğan
7- yarım su bardağı zeytin yağı
8- 1 tatlı kaşığı pul biber
9- 1 çay kaşığı kimyon
10- karabiber, tuz
11- 1 bağ maydanoz
12- 5-6 dal taze soğan

Hazırlanışı;

1- kırmızı mercimekleri ve suyu bir tencereye
    koyun ve ve mercimekleri haşlayın
    ( önce orta sonra kısık ateşte)
2- mercimekler haşlandığında bulguru ekleyip
    ocaktan alın ve karıştırıp kapağını kapatın 
   15-20 dakika demlensin
   (bulguru ekleyeceğiniz zaman mercimeğin
    biraz suyunun kalması lazım)
3- zeytin yağını tavaya koyup ince doğradığınız
    soğanları kavurun
4- soğanlar kavrulunca biber salçası ve
    domates salçasını ekleyin
5- salçalarında kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2
    dakika daha kavurun ve ocaktan alın
6- pul biber, karabiber tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın
7- demlenen mercimekleri geniş bir kaba boşaltın
8- kavurduğunuz soğanları üzerine dökün
9- ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da
    ekleyip yoğurun
10- şekil verip limon dilimleri ve marulla servis yapın

afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Tarifi görünce uzun zamandır yapmadığımı farkettim. Hafta sonu yapmalıyım çocuklarıma. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Takipteyim.Ben de beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...