Malzemeler;
1- 2 su bardağı kırmızı mercimek
2- 1 su bardağı ince bulgur
3- 4.5- 5 su bardağı su
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 yemek kaşığı biber salçası
6- 1 kuru soğan
7- yarım su bardağı zeytin yağı
8- 1 tatlı kaşığı pul biber
9- 1 çay kaşığı kimyon
10- karabiber, tuz
11- 1 bağ maydanoz
12- 5-6 dal taze soğan
Hazırlanışı;
1- kırmızı mercimekleri ve suyu bir tencereye
koyun ve ve mercimekleri haşlayın
( önce orta sonra kısık ateşte)
2- mercimekler haşlandığında bulguru ekleyip
ocaktan alın ve karıştırıp kapağını kapatın
15-20 dakika demlensin
(bulguru ekleyeceğiniz zaman mercimeğinbiraz suyunun kalması lazım)
3- zeytin yağını tavaya koyup ince doğradığınız
soğanları kavurun
4- soğanlar kavrulunca biber salçası ve
domates salçasını ekleyin
5- salçalarında kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2
dakika daha kavurun ve ocaktan alın
6- pul biber, karabiber tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın
7- demlenen mercimekleri geniş bir kaba boşaltın
8- kavurduğunuz soğanları üzerine dökün
9- ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da
ekleyip yoğurun
10- şekil verip limon dilimleri ve marulla servis yapın
afiyet olsun...
Tarifi görünce uzun zamandır yapmadığımı farkettim. Hafta sonu yapmalıyım çocuklarıma. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Takipteyim.Ben de beklerim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel yorumunuz için :)
Sil