Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

18 Şubat 2014 Salı

Örgü Börek (Poğaça)

Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
yarım paket yaşmaya
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tere yağ
1 çay bardağı ılık su
az tuz

Üzerine 
1 yumurta sarısı ve çörekotu

içi için
beyaz peynir ,maydanoz
haşlanmış rendelenmiş patates,pul biber,tuz,karabiber,az sıvı yağ

Unu yoğurma kabına koyun.Ortasını havuz gibi açıp ılık süt,maya,yağı katıp karıştırın.Kulak memesi kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin.Yoğurduğunuz hamuru 3 parçaya bölüp dinlenmeye bırakın.
Az sıvıyağ da haşlanmış ve rendelenmiş patates ve baharatları kavurun,soğumaya bırakın.
Beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
Dinlenen hamuru oval şekilde açın.Kenarına istediğiniz harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.Ayrı ayrı olan 3 ruloyu örgü yapın ve tepsiye koyun.Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu serpin.Isıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...