İnsan memleketinden uzakta olunca suyuna bile hasret kalıyor...Bugün sabaha kahvaltısına farklı birşey yapayım dedim ve bir Trabzon'lu olarak aklıma ilk kumak geldi tabi ki... :)
Eskiden babaannem yapardı...elleriyle yaptığı mis gibi tereyağı tavaya koyunca kokusu bile doyururdu beni...Yediklerimiz içtiklerimiz değişti...onlarla birlikte akrabalık,misafirlik,o dolu dolu sohbetli sofralarımız da değişti ne yazık ki... :( Ahhh ahh o eski günler! diyerek geçiyorum tarifimize:)
4 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
Telli peynir veya kaşar peynir(karadeniz telli peyniri tercih edilir)
2 su bardağı sıcak su
peynir tuzlu ise tuza gerek yok ama tuzlu değilse biraz tuz ekleyelim
Tavaya tereyağı ekleyip kısık ateşte eritelim.Tereyağı eriyince mısır ununu ekleyelim ve topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli ve hızlı bir şekilde mısır ununun rengi değişene kadar karıştıralım.2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.Kıvamı sulu olmamalı karıştırın kaynamaya başlayınca üzerine peyniri ekleyelim,peynir eriyince içine karıştıralım.Kuymak eğer sakız gibi uzuyorsa tam kıvamın da olmuş demektir...
(Karadeniz usulü kuymak sadece tereyağı ile yapılır)
...AFİYET OLSUN...
muhlama mı mıhlama mı ...eşim muhlama olduğunu söylüyor.buda benim ilgimi çeken bir konu .çok güzel yapar eşim bunu bana da öğretti bir doğulu olarak çok severim ..ellerinize sağlık
YanıtlaSilaslında muhlama deriz biz:)) ama kibar adı mıhlama oluyo:)) teşekkür ederim
YanıtlaSil