MALZEMELER
yarım kilo kıyma
1 soğan rendesi
2 diş sarımsak rendesi
1 yumurta
galeta unu ya da ekmek içi
tuz,karabiber,zencefil
isteğe göre patates,havuç,biber,bezelye
1 yemek kaşığı salça ve su
varsa defne yaprağı
Kıyma,yumurta,soğan ve sarımsak rendesi,tuz ve istenilen baharatlar bir kaba alınır ve yoğurulur.Azar azar galeta unu eklenerek kıyma ele yapışmayan ama şekil alan bir hale gelene kadar yoğurulur.Patatesler ve havuçlar soyulup istenilen şekilde doğranır.Borcama önce sebzeler konur ve hafif tuz serpilir.Üzerine şekil verilen köfteler konur.Son olarak salça bir su bardağı su ile sulandırılır.Yemeğin üzerine gezdirilir.Isıtılmış 200-250 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
çok severim canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSil