Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

17 Aralık 2013 Salı

Un Kurabiyesi..Tek hamur 4 çeşit kurabiye

Oturmaya arkadaşlarımı davet ettim.Havalar soğuk ,kar kış ,hastalık muhabbetine kimseyi göremedim ne zamandır.Malum küçük bebekte olunca çıkılmıyor dışarı.Bende bir gün önceden başladım hazırlıklara.İlk yaptığım bu enfes kurabiyelerdi.Aslında sade olacaklardı.Ama kızım çikolata sever ona az damla çikolatalı,eşim limon sever hadi ona biraz limonlu ben reçelli severim derken derken ,bu dört çeşit çıktı ortaya.Tabi siz zevkinize göre hindistan cevizi,fındık,fıstık,ceviz katabilirsiniz.


MALZEMELER
200 gram oda ısısında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 su bardağı nişasta
aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
reçel,damla çikolata,file badem limon suyu ve kabuğu

Margarin,yumurta ve şekeri kaba alıp iyice ezdirerek karıştırın.Ardından nişasta,karbonat ve unu yavaş yavaş ekleyin.Hafif ele yapışıyorsa ondan kakaolu için bir miktar ayırın.bir miktar limonlu için ayırın.Geri kalanı ele yapışmayan bir hamur olana dek un ilavesiyle yoğurun.Hamuru ikiye bölün yarısına file badem,yarısına damla çikolata katıp istediğiniz şekli verin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Kakaolu olacak ele yapışan hamura bol miktarda kakao katın ve ele yapışmayana dek un ilavesiyle yoğurun.Oklava ile açın ve su bardağıyla kesin.Üstüne gelecek kurabiyeyi de aynı bardakla kesip ayrıca tam ortasından şişe kapağı ile kesin.Tüm hamuru bu şekilde bitirin.Limonlu olacak hamura ince rendeyle rendelenmiş limon kabuğu ve bir yemek kaşığı limon suyu katın.Un ilavesi ile ele yapışmayan bir hamur yapın.Uzunlamasına hamuru açıp bıçakla kesin ve çatalla üzerini çizin.Isıtılmış 160 derecede altı hafif pembeleşene kadar kurabiyeleri pişirin.Kurabiyeleri soğumaya bırakın.Reçelli olanlara alta gelene istediğiniz reçeli sürüp üzerine delikli parçayı kapatın.Kurabiyeleri pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...




7 yorum:

  1. ellerine saglik canim harika görünüyor.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Cesit cesit olmasi ne kadar guzel. Eline saglik canim nefis gorunuyorlar. Tarifini not ettim. İleride bende misafirlerime yalabilirim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Süper görünüyorlar ellerinixe saglik.. Perşembe misafirim var bende deniyecegim inşallah. . Mutfakfelsefesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. merhaba elinize sağlıkkk
    güzel fikir herkese hitap ediyor hemde görsellik çok güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...