Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

15 Kasım 2013 Cuma

Gün Masası 3

Hüzün dolu bir post olacak bu.
Bugün yüreğim daralmakta ,boğazım düğüm düğüm olmakta.Bugün canım anneannemin öldüğü gün.
Halen inanamıyorum desem yeridir.Gurbet işte ,insana gerçek gibi gelmiyor.Memlekettekiler ne halde acaba? Annem ne durumda? diye düşünüyorum sürekli.Tek tesellim ise böyle mübarek bir gün ve ayda hakkın rahmetine kavuşması .Rabbim onu fazla acı çektirmeden aldı aramızdan.Birkaç ay dır hastanede yatıyordu yoğun bakımda.Biz onun hastaneden çıkacağını günü beklerken,ansızın bu acı haberi aldık.
Mekanın cennet olsun nenecim.Dün akşamdan başlamıştı zaten olumsuzluklar.Kızım hiç yokken önündeki yastığa takılarak düştü ve üst damağı sandalyenin köşesine geldi.Dudak ve diş arasındaki etli bölge zarar gördü.Babasıyla bütün gece acildeydiler.Şükür çok büyük bir şey olmadı.Biz belki dikiş atarlar derken doktor kendi kendine iyileşir demiş.Nasıl korktu yavrum,ağzı kanlar içindeydi bütün gece.Bu kadarına da şükür,Rabbim beterinden korusun.Bugün de oğlum yürüteçten düştü ve yanağını ablasının skooter una çarptı ,mosmor oldu kuzumun yanağı.Galiba sadaka vermenin vakti geldi de geçiyor.Bu kadar olumsuzluk üzerine daha önceden sözleştiğimiz arkadaşlarımız vardı bugün için.Hazırlıklarım yapılmıştı.Bende bana da moral olur diye iptal etmedim,ne de olsa elden bir şey gelmiyor dua etmekten başka.


Masamızı pek düzgün çekemedim.Kafam allak bullak olduğu için ,ne koydum ne yaptım bilmiyorum.Masada baya eksiklikler var ,kusura bakmayın artık.
Menümüzde şunlar vardı:
Negrolu Cheesecake
Ispanaklı Midye Börek
Kakaolu Cupcake
Patates Pastası

PATATES PASTASI
6 orta boy haşlanmış patates
1 kavanoz garnitür
haşlanmış mısır
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı mayonez
maydanoz
tuz,kimyon,pul biber
 yarım limon
2 kornişon turşu


Haşlanmış patatesleri çatalla iyice ezin.Ezilen patateslere tuz,kimyon ve limon suyu ekleyerek iyice karıştırın .Streçle kapladığınız kalıba iyice yayın.Ben tart kalıbı kullandım. Streç küçük geldiğinden bazı yerleri düzgün olmamış,siz dikkat edin.Üzerini de kapatıp bir gece dolapta beklettim.Garnitürün suyunu süzüp yıkayın ve tekrar süzün.Yoğurt,tuz ve mayonezi bir kapta karıştırın.Suyu süzülmüş garnitürü,minik doğranmış kornişonu da ekleyip karıştırın.Patatesi servis tabağına ters çevirin.Çukur yerine garnitürlü harcı yayın.Üzerini mısır,pul biber ve maydanoz ile süsleyin.AFİYET OLSUN..






NEGROLU CHEESECAKE
İlk defa cheesecake yaptım ve yedim.Bu yüzden riske atmak istemedim,hazır Dr.Oetker cheesecake yap kullandım.Tadı harika olmuş,benim damak tadıma çok uygun.Ben yabancı sitelerde kullanılan Oreo yerine Ülker Negro kullandım,bence çok başarılı.Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Dr.Oetker Cheesecake   Yap' ı  3,75 gibi bir fiyata aldım.Bazı marketlerde fiyatı 8 liraya kadar çıkıyor.Siz ucuz bulunca stok yapın.
1,5 paket Eti Burçak bisküvi
50 gram eritilmiş margarin
1 paket Dr.Oetker Cheesecake yap
1,5 su bardağı süt
1 paket labne peynir 200 gram
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket Negro
Burçak bisküviyi rondodan geçirin.Üzerine eritilmiş margarin ekleyip iyice karıştırın.Altına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın ve kaşığın tersiyle iyice bastırın.Hazır cheesecake yapı sütle çırpın,ardından labne peynirini ekleyip kaşıkla çırpın.Negro bisküvinin yarısını rondodan geçirin.labneli karışıma ekleyin ve beraber karıştırıp kalıba yayın.Üzerini streçle kapatıp bir gece dolapta bekletin. paket krem şantiyi  1 su bardağı sütle çırpın .Krema torbasıyla cheesecake'in üzerine sıkın.Kalan Negro'ları ikiye bölüp krem şantilerin üzerine koyun.AFİYET OLSUN...
Resimli slayta buradan bakabilirsiniz.







ISPANAKLI MİDYE BÖREK
3 yufka
250 gram ıspanak
1 küçük soğan
1 çay bardağı çökelek
tuz
yarım fincan su
yarım fincan sıvıyağ
1 yumurta sarısı
sıvı yağ

Minik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun.Üzerine yıkanmış ve doğranmış ıspanağı ekleyip hafif soldurun.
Soğuyan ıspanağa çökelek ve tuz ekleyip karıştırın.
Su ve sıvı yağı karıştırın.Yufkayı dörde bölün.Üzerine su ve sıvı yağ karışımından gezdirin.Üçgen şeklindeki yufkayı sivri uçtan orta yere doğru katlayın.Uç kısmına ıspanaklı harçtan koyup sarın ve ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN..
Videolu slaytı buradan izleyebilirsiniz.

Cupcake'leri yakından çekmeyi unutmuşum bir daha yaptığımda ayrıntılı tarif vereceğim inşallah.
AFİYET OLSUN..
Blogumu aratırken emekkafee blog diye aratırsanız daha kolay ulaşabilirsiniz.SEVGİLER

12 yorum:

  1. allah rahmet eylesın ıste hayat devam edıyor yapıcak bır sey yok

    YanıtlaSil
  2. Canım öncelikle başınız sağolsun ve geçmiş olsun.Selamnında dediği gibi hayat devam ediyor..sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. başın saolsun canım her şeye rağmen yaptıkların çok güzeldi afiyetle yedik emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. canım basın sagolsun....elllerıne sağlık canım...hersey cok güzel gorunuyor....

    YanıtlaSil
  5. başınız sağolsun . masanızda çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. Başınız saolsun Allah rahmet eylesin...masan ona rağmen güzel şeylerle süslü.illa süs püs olması gerekmiyor yürekler bir olsun

    YanıtlaSil
  7. sağolun arkadaslar ıyı dıleklerınız ıcın

    YanıtlaSil
  8. Canım benim Allah mekanını cennet etsin. Yaşanan olaylara gelince her üzüldüğümüz şey de bir hayır vardır. Sıkma canını. Gelince hep beraber gelir ve gidince de bir çırpıda gider üzüntüler. Çok şükret. Yemeklerinde harika görünüyor. Patatesi eşim çok sever. Denemeliyim :) Musmutlu haftalar sana :)))

    YanıtlaSil
  9. İlk kez gördüğüm bir tarifi hemen uyguladım :) sayende canım. Midye böreği fırında :)

    YanıtlaSil
  10. Basiniz sagolsun sofra cok guzel

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...