Kaytaz böreği isminin geçmesi bile ağzımı sulandırdı.başka şehirlerde pek bilinmese de Hatay'ın en meşhur böreğidir.çocukken fırının başında pişmesini beklerdik.kıtır kıtır el açması bir de kıymalı daha ne olsun başka.
misafir sofralarının baş tacı.eğer kıtır lezzetleri seviyor ,kıymaya dayanamıyorsanız bu börek tam size göre.eğer hamur yoğurmayı sevmiyorsanız ,fırından ekmek hamuru alıp onu sıvı yağla birlikte açıp çabucak yapabilirsiniz.en kısa sürede yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.hemen tarife geçiyorum.
2 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
AÇMAK İÇİN: bol sıvı yağ
İÇ HARCI İÇİN: 250 gram kıyma
1 orta boy doğranmış soğan
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz,karabiber,pul biber
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
YAPILIŞI:Yumurta ,maya,su,sıvı yağ ve tuz katılarak yumuşak bir hamur yapılır.Hamur en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.Ayrı bir kapta kıyma,soğan,nar ekşisi,salça ,sıvı yağ ve baharatlar iyice karıştırılır.harç pişmeyecek ,her şey çiğden olacak.Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır.Her beze bol sıvı yağda açılabildiği kadar açılıp kare şeklinde katlanıp tepsiye dizilir.Tüm hamur bu şekilde bitirilir.Kare şekli verilen bezelerin üzerine kıymalı harçtan konularak iyice yayılır 180 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN....
SEVGİLER..
hatay yöresinin vazqeçlmez böreği enfes bişeysin sen ya seni yemiğen pişman .... elinize sağlık tarifini hep unutuyordum paylaşmanız ıyı oldu ... :*
YanıtlaSilcanım benim harika bir tarif eşi benzeri olmayan bir lezzet elinize sağlık ....
YanıtlaSil