Malzemeler.1 kilo minik dolma biber
4 havuç
4-5 yaprak lahana
4-5 diş sarımsak
1,5 su bardağı sirke
1,5 çay bardağı tuz
defne yaprağı
Yapılışı:Dolma biberleri temizleyip yıkayın.
Havuçları soyup büyük yeriyle rendeleyin.
Lahanaları yıkayıp ince kıyın.
2 litre suda sirke ve tuzu karıştırın.
Havuç ve lahanayı karıştırın ve biberlerin içine doldurun.
Bidona üst üste dizin ,aralarına sarımsak atın ve salamurayı yavaş yavaş ekleyin.
En üstede defne yaprağı koyarak kapatın.1 ay sonra turşu yenmeye hazır.
Not:Kendinize ait salamura tarifiniz varsa uygulayabilirsiniz.Önemli olan dolma biberlerin dolduruluşu,gerisi bildiğiniz turşu.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...