Merhaba arkadaşlar.
Yepyeni bir poğaça tarifiyle karşınızdayım.Klasik poğaça şeklinden sıkıldıysanız,bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.Daha şık bir görüntü için mutfakta biraz daha kalmanız gerekecek.Akşam için poğaça ağır gelir diyorsanız akşamdan poğaçalarınızı yapıp,yumurta sarısı sürmeden ,streçle kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.Sabah yumurta sarısını sürüp fırınlayabilir,kahvaltı da sıcacık poğaça ikram edebilirsiniz.
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
2 paket maya
1,5 kilo un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (sarısı üzerine beyaz içine)
susam ve çörek otu
içi için
beyaz peynir ve maydanoz
Mayayı ılık süt ve şeker ile eritin.İçine sıvı yağı,yumurta beyazı ve tuzu ekleyin.Un ve kabartma
tozunu beraber eleyin.Yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamuru en az yarım saat mayalandırın.Hamurdan bezeler alın.İnce uzun olarak açın.Kenarlarını bıçakla karşılıklı
şeritler halinde kesin.Ortaya peynirli harcı koyun.Kestiğiniz şeritleri ortada birleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörek otu ve susam serpin.Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.Poğaçaların üzerinin kurumaması için saklama kabına koyabilir ya da hafif nemli bezle örtebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Pogacaya örgü seklini cok yakistiriyorum.Ellerinize saglik cok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilsevgilerimle Allah c.c. emanet insallah.