Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

9 Kasım 2013 Cumartesi

akşam yemeği sofrası 2

menüdekiler:
ezo gelin çorbası
etli yaprak sarma
lahmacun
acem pilavı
tavuk kanadı
salata
ayran


ACEM PİLAVI
5-6 ADET kuzu incik
2 kase pirinç
2 kase et suyu
400 gram kabuğu soyulmuş badem
7 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Kuzu incikler düdüklü tencereye alınır,kapağı kapatılmaz.üzerinde kaynayınca oluşan köpükler alınır.içine tuz atılarak düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp 35-40 dakika pişirilir.havuçların kabuğu soyulup jülyen olarak kesilir.soğanlar küçük doğranır.tereyağ ve zeytin yağ pilav tenceresine konulur.soğanlar ve havuçlar pişmeye bırakılır.karabiber eklenip ocağın altı kapatılır.pirinçler tuzlu sıcak suda ıslatılır.ayrı bir tavada kabukları soyulmuş bademler kavrulur.kuzu incikler pişince suyundan 2 kase kaldırılır.pirinçler yıkanıp suyu süzülür.kavrulan havuçla soğanın üzerine pirinçler eklenir.2 kase et suyu ve 1 kase normal su ile pilav pişirilir.kuzu incikler didiklenir.servis tabağına konulan pilavın üzerine didiklenmiş incikler,en üstede bademler konarak servis edilir.



LAHMACUN
HAMURU İÇİN 4 su bardağı un
                           2 tatlı kaşığı tuz
                           1 paket yaş maya
                           1 tatlı kaşığı şeker
                           yarım su bardağı su
                           1,5 su bardağı yoğurt (duruma göre yoğurt miktarı artabilir)
ÜSTÜ İÇİN
 kıyma
                   4 diş kıyılmış sarımsak
                    rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
              4 adet yeşil biber
                    domates ve biber salçası
                    tuz,karabiber,isot,pul biber,kimyon
                    3 adet kabukları soyulmuş küçük doğranmış domates

Hamur malzemeleriyle yoğurulur ve en az 2 saat dinlenmeye bırakılır.sarımsaklar ezilir,rendelenmiş ve suyu süzülmüş soğan,minik doğranmış biberler,salçalar,domates ve baharatlar karıştırılır.dinlenen hamur un ve merdane yardımıyla açılır.üzerine iç harçtan yayılır.tost makinasında iyice kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
BLOGU ARATIRKEN EMEK KAFEE BLOG YAZARSANIZ DAHA KOLAY ULAŞIRSINIZ.    SEVGİLER....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...