MUZ DOLGULU MUFFIN |
EMEKKAFE |
MALZEMELER:2 oda ısısında yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabaertma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un(2 su bardağı kullandım)
Üzeri için:bir paket krem şanti
bir su bardağı süt
yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
EMEKKAFE |
YAPILIŞI:Öncelikle fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.Yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ve sütü ilave edin.Yavaş yavaş elenmiş unu da ekleyin.Karışımdan biraz kaldırıp ona kakao ekleyin. Muffin kağıtlarına önce sade sonra kakaolu karışımdan ve en üste yine sade karışımdan koyun.Isıtılmış fırında pişirin.Bu arada krem şantiyi gıda boyası ve sütle çırpın.Gıda boyası yerine çilekli krem şanti kullanabilirsiniz.Çırpılan şantiyi dolapta soğumaya bırakın.Kürdan testi ile kekin pişip pişmediğini kontrol edin.Pişen kekleri soğumaya bırakın.Muzu küçük küçük doğrayın.Soğuyan kekleri üstten bıçak yardımıyla kapak şeklinde oyun.İçine krem şanti sıkın ve muz koyun.Kapağı tekrar kapatın.Üzerini krem şantiyle süsleyin.Tüm kekleri bu şekilde bitirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...