Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

29 Kasım 2013 Cuma

Buttercream'li Çikolatalı Cupcake

Enfes çikolatalı bir cupcake ile karşınızdayım.Aslında cupcake çılgınlığı bir kaç yıldır var.Bildiğimiz kek ama porsiyonluk ve şeker oranı biraz daha yüksek.Kekte olsa porsiyonluk olunca minik minik daha hoş duruyor,göze daha çok hitap ediyor bence.Buttercream 'e gelince şekerli ve aromalı yağ diyebiliriz.Pek bizim damak tadına uygun değil gibi.Kahvaltılarda yediğimiz şekerli yumuşak yağlarla aynı lezzette.Tabi tereyağ seviyorsanız butter cream i de seversiniz.

Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı çikolata
100 gram yumuşak margarin
yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
2 çay bardağı tepeleme un
Üzeri için
100 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon aroması
5-6 yemek kaşığı süt
gıda boyası
RESİMLİ ANLATIMINA BURADAN BAKABİLİRSİNİZ.


Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.Ben mikrodalga fırında erittim.Üzerine yumuşak margarini ekliyoruz ve çırpıyoruz.Oda ısısındaki yumurta ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Ardından sütü ekliyoruz.Elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça çırpıyoruz. Muffin kağıtlarına harcı bölüştürüyoruz.Bu tariften 13 tane çıktı.Isıtılmış 175 derece fırında cupcakeleri pişiriyoruz.Fırından çıkan cupcakeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağımızı mikserle iyice çırpıyoruz.Ardından yavaş yavaş pudra şekerini ekliyoruz.Pudra şekerinin pütürlüğü gidene kadar çırpmaya devam ediyoruz.Süt,gıda boyası ve aromayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Krem şanti kıvamına gelen kremayı sıkma torbasına koyup cupcake i süslüyoruz.Benim kullandığım kapalı dişli duy,internetten aldım ben.Hepsi bu kadar.
AFİYET OLSUN...
Diğer Muz Dolgulu Cupcake tarifime buradan bakabilirsiniz.
emekkafee.blogspot.com/2013/09/muz-dolgulu-mufffin.html

4 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık....gorunumude cok güzel olmuş..gül gıbı ...sevgılerımle canım

    YanıtlaSil
  2. süslemelerinize bayıldım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik cok hos görünüyorlar.. vesselam mutfakfelsefesi.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...