Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

19 Kasım 2013 Salı

Şeker Hamurlu Barbie Pasta

bebek pasta
Şeker hamuruyla uğraşmak bir hastalık haline geldi bende.Çok seviyorum.Sürekli bir şeyler yapmak,bir şeyler denemek istiyorum.Bu pasta da hem benim için deneme olması,hem de kızımı mutlu etmek için yapıldı.Şeker hamurum az geldiği için aralar tam kapanmadı.Siz daha sık yapın.
Yapması gayet basitti ,fakat küçük oğlum nedense pek bir huysuzluk yaptı.Kış geldi ya artık hastalıklardan kurtulamıyoruz.Sürekli gözleri çapaklanıyor,hırıltısı var.Emeklemeye başladığından beri daha çok hastalanıyor.Tabi evin her köşesine gidiyor.Buz gibi yerlerde dolaşıyor sürekli.Ne yapalım böyle böyle büyüyecekler. Rabbim daha büyük dert,hastalık vermesin.
Bu pastayı kız çocuklarının doğum günü için yapabilirsiniz.Eminim bayılırlar.Benim kızım bile o kadar 
sevdi ,hoşuna gitti ki..Ben yaprak kopatı kullanarak yaptım.Siz daha farklı şekillerde yapabilirsiniz.Tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.İçine damla çikolata koydum,onun yerine muz,vişne vs. de kullanabilirsiniz.Ben fazla büyük olmaması için iki pandispanya yaptım.Orjinalı en az üç pandispanya ile yapılıyor.
Eğer şeker hamuru ile yapmak istemezseniz krem şanti ile de yapabilirsiniz dış süslemeyi.
Bu şekilde şeker hamuru ile yapabilmeniz için en az yarım kilo şeker hamuru,yaprak şeklinde kopat lazım.Kopatı 5 liraya aldım.Yaprakları bıçakla keserek elinizle de yapabilirsiniz ama çok yorucu olur.

Size yardımcı olması açısından slayt hazırladım.Aşama aşama izleyebilirsiniz.

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı sıcak su 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağından bir parmak eksik un
unun geri kalanı kakao ile tamamlanacak
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurta sarıları şekerle beraber çırpılır.Ardından sıcak su ve sıvı yağ katılır.Un ,vanilya ,kakao ve kabartma tozu elenir.Yumurta sarılarına katılır,çırpılır.Yumurta beyazları cam bir kapta köpük köpük olana dek çırpılır.Yumurta sarılarının olduğu kaba eklenir ve kaşıkla yavaş yavaş yedirilir.Yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba dökülür.Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz bu kekin kabarmasını sağlar.180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.İki pandispanya ayrı ayrı yapılır.Pişen pandispanya bıçakla kenarları kalıptan ayrılır ve soğuması için tel ızgara üzerine konur.Kalıp yıkanır ve diğeri pişirilir.İyice soğuyan pandispanya 2 ye kesilir.Ben büyük bıçak kullandım.Ardından yuvarlak bir kalıpla tüm pandispanyaların ortası kesilir.Buraya bebeği koyacağız.Bebeğin sığacağı boyutta olması yeterli.
kreması için 
1 paket hazır pasta kreması ben kakaolu aldım
1,5 su bardağı süt
50 gram yumuşak margarin
arasına 
süt ve damla çikolata
3 kutu bonibon
dışı için
şeker hamuru(barmardan beyaz alıp renklendirdim)
Ortalarını kestiğimiz pandispanyalardan birini  hafif krema sürdüğümüz servis tabağına  alıyoruz.Üzerini sütle ıslatıyoruz.Tarife göre hazırlanmış pasta kremasını sürüyoruz.Üzerine damla çikolata serpiyoruz.Tüm pandispanyalar bitene kadar böyle yapıyoruz.En üstten başlayarak aşağıya doğru keke etek şekli veriyoruz.Yani kenarlardan biraz kırpıyoruz.Kremayla tüm pastayı kaplıyoruz.Orta boşluğa streçe sarılı bebeği koyuyoruz.Boş kalan araların dolması için bonibon koyuyoruz.Bebeği sabitliyoruz.Ben bebeğin üst kıyafetini kalp kalıpla keserek yaptım.
Şeker hamurunu nişasta serpili tezgahta açıp yaprak kopatla kesip tek tek kremalı keke yapıştırıyoruz.İsterseniz şeker hamurunu yuvarlak açıp ortadan kalıpla kesip bebeğe düz bir etek de yapabilirsiniz. Tamamen size bağlı.Şeker hamuru dolaba konmuyor.Ona göre tüketebileceğiniz kadar yapmanızı tavsiye ederim. 

Şeker hamurlu bu kurabiye yapılışları için takipte kalın.
FOTOĞRAFLAR MAKİNAMDAKİ SORUNDAN DOLAYI GÜZEL ÇIKMIYOR .KUSURA BAKMAYIN.









6 yorum:

  1. Eline sağlık Nefis bir pasta olmuş selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Sayfanızda çok güzel tarifler var, hemen takibe aldım.
    Ben de beklerim.
    www.keyifolsun.com

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Nasıl kıyılır şimdi bu pastaya :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...