Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

7 Kasım 2013 Perşembe

çikolatalı un kurabiyesi

bu aralar butik kurabiyelere takmış durumdayım.keşke bir kurs olsa da gitsem.
ama azmettim yapacağım inşallah. deneye deneye öğreneceğim.
görünüşleri çok hoşuma gidiyor.özellikle çocuklar bayılıyor zaten.
birkaç malzeme aldım,kurabiye hamurunu tutturursam üst süslemeye geçeceğim.bu ilk
kurabiye denememdi istediğim gibi olmadı.kabarmaması ve yüzeyin düz olması gerekiyormuş.benimki hem
kabardı hem de düzgün olmadı kalıbım keskin kenarlı değilmiş.bu arada pasta,kurabiye kalıpları uçsuz bucaksız bir denizmiş.istediğiniz,aklınıza hayalinize gelmeyecek konseptler için kalıplar var.tabi fiyatlarda baya bir pahalı.butik kurabiye işi yapacaksanız baya bir malzeme almanız bunun içinde sermaye lazım.bugün bir heves hemen yapayım sonra sıkılınca bırakayım olmaz.bu işin içinde büyük paralar var .bir merdane bile 35 liradan başlıyor desenli olanlar.hatta 100 liraya bile var o kadar yani.deneme yaparken kurabiyeler böyle oldu.tadı harika enfes diyebilirim.sadece şeker hamuruyla kaplanmaya uygun olmadığı için bende bu şekilde değerlendirdim.tarifi şöyle
malzemeler
250 gram tereyağ
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı tepeleme un
1 yumurta
1 kare bitter çikolata
hindistan cevizi

tereyağ ve pudra şekerini elinizle iyice karıştırın.köpük köpük olana dek.ardından yumurta,vanilya ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.hamuru streçe sararak en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın ve istediğiniz kalıpla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.soğuyan kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş çikolata ardından hindistan cevizine batırın.antep fıstığı,fındık kırığı da olur.tekrar yağlı kağıda koyduğunuz kurabiyeleri çikolataları donunca servis edin.
AFİYET OLSUN...
NOT:BLOGUMUZU ARATIRKEN EMEK KAFEE BLOG YAZARAK DAHA KOLAY ULAŞIRSINIZ.SEVGİLER...


7 yorum:

  1. kurabiyeler ne güzel olmuş :) Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki mekanlarla ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HOŞGELDİNİZ Büşra Hanım hemen geliyorum ziyarete

      Sil
  2. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) benimde seker hamurlu kurabiye yapimina karsi ilgim var. ama bir turlu uretime gecemedim :) yakin civarlarda kurs bakiyorum. gercekten cok ayrinti ve zaman isteyen bir sey. Bu arada kurabiyeleriniz cok guzel gozukuyor. Bana da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldınız ben basladım bugun ılk kurabıyelerımı yaptım.bende kursa gıtmek ısterdım ama burada yok maalesef.tarıfı ve vıdeoları yakında yayınlayacagım.

      Sil
  4. Hosbulduk :) maalesef burda da yok. kendi imkanlarimla yapmaya calisacagim. sizin icin hayirli olsun . darisi benim basima artik :) takipteyim Tariflerinizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...