Malzemeler;
1- 1 su bardağı kırmızı mercimek
2- 1 soğan
3- 1 patates
4- 1-2 havuç
5- 1.5 litre sıcak su
6- 4 çay kaşığı tuz
7- 1 tatlı kaşığı salça
8- pulbiber
9- karabiber , kimyon ( isteğe bağlı )
2- 1 soğan
3- 1 patates
4- 1-2 havuç
5- 1.5 litre sıcak su
6- 4 çay kaşığı tuz
7- 1 tatlı kaşığı salça
8- pulbiber
9- karabiber , kimyon ( isteğe bağlı )
Hazırlanışı;
1- soğan havuç ve patatesi soyup
rendeleyin sıvı yağda tuzunu da atıp
kavurun salçayı da ekleyip kavurun
2- mercimekleri yıkayıp ekleyin suyunu
koyun istediğiniz baharatları da ekleyip
düdüklü tencerenin kapağını kapatın
3- düdüklü fislamaya başlayınca
tencerenin kilidini kapatın ikinci
fislamadan sonra ocağı kısıp 17 dakika
pişirin
rendeleyin sıvı yağda tuzunu da atıp
kavurun salçayı da ekleyip kavurun
2- mercimekleri yıkayıp ekleyin suyunu
koyun istediğiniz baharatları da ekleyip
düdüklü tencerenin kapağını kapatın
3- düdüklü fislamaya başlayınca
tencerenin kilidini kapatın ikinci
fislamadan sonra ocağı kısıp 17 dakika
pişirin
NOT: daha pürüzsüz bir çorba istiyorsanız
piştikten sonra sıcakken çırpabilirsiz
Afiyet olsun...
bizim evde her daim yenen bir çorba.ellerine saglık.
YanıtlaSilteşekkür ederim :) benim pratik kurtarıcı çorbam
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil