Malzemeler;
1- brokoli
2- havuç
3- yoğurt
4- tuz, pulbiber, kurunane
5- salça, sıvı yağ
6- su
7- sarımsak
2- havuç
3- yoğurt
4- tuz, pulbiber, kurunane
5- salça, sıvı yağ
6- su
7- sarımsak
Hazırlanışı;
1- önce haşlama tenceresine minik
doğranmış havuçları ve birazda
tuzu koyun
2- havuçlar biraz yumuşayınca minik
doğranmış brokolileri ekleyin birlikte
haşlayın
3- haşlanmış sebzeleri süzgeçte bekletin
suyu iyice süzülsün
4- ayrı bir kapta yoğurdu biraz tuz ezilmiş
sarımsak ve naneyle beraber iyice
çırpın
5- suyu süzülen havuç ve brokoliyi
yoğurtla karıştırın
6- sıvı yağda salça ve pul biberi kavurup
yoğurtlamanın üzerine dökün
doğranmış havuçları ve birazda
tuzu koyun
2- havuçlar biraz yumuşayınca minik
doğranmış brokolileri ekleyin birlikte
haşlayın
3- haşlanmış sebzeleri süzgeçte bekletin
suyu iyice süzülsün
4- ayrı bir kapta yoğurdu biraz tuz ezilmiş
sarımsak ve naneyle beraber iyice
çırpın
5- suyu süzülen havuç ve brokoliyi
yoğurtla karıştırın
6- sıvı yağda salça ve pul biberi kavurup
yoğurtlamanın üzerine dökün
NOT: haşlarken brokolilerin renginin yeşil kalmasına dikkat edin sararana kadar haşlamayın
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...