KREP İÇİN
Malzemeler:
1- 1 litre süt
2- 2 yumurta
3- bir tatlı kaşığı tuz
4- 1-1.5 yemek kaşığı şeker
5- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
6- aldığı kadar un (boza kıvamında olacak, kek hamurundan biraz daha sulu)
İÇ HARÇ İÇİN
Malzemeler:
1- 300 gr kıyma
2- 1 büyük soğan
3- 2 yeşil biber
4- 3 domates
5- tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ
6- rendelenmiş kaşar peynir
ÜZERİ İÇİN
Malzemeler:
1- yoğurt (üzerine sürmek için)
2- sarımsaklı yoğurt (serviste üzeri için)
3- sıvı yağ, biraz salça, pul biber (üzerindeki sos için)
Hazırlanışı:
1- krep için olan bütün malzemeleri karıştırma kabına koyup mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın
2- krep tavasını fırçayla yağlayarak ısıtın, hamurdan birer kepçe tavaya koyup yaydırın iki tarafını da pişirin, hamurun hepsi bitene kadar kreplerinizi pişirmeye devam edin
3- kıymayı tavaya koyun ve suyu çekene kadar kavurun
4- sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberleri de ekleyip beraber kavurun
5- yemeklik doğranmış domatesler, tuz ve baharatlarını da ekleyip pişirin (sulu bir iç harç pişirin)
6- krepleri tek tek tezgaha koyun ortasına iç harçtan yayın ve kaşar peynir serpiştirin resimlerdeki gibi sarın
7- fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yoğurt sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin (ben fırından çıkarmadan yaşlaşık bir on dakika önce üzerlerine kaşar peyniri serpiştiriyorum kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkarıyorum)
8- sıvı yağ ve salçayı tavaya koyun salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun ocaktan almadan bir dakika önce pul biberini de katıp karıştırın
9- servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız salçalı sostan dökerek servis yapın
NOT: daha küçük krepler hazırlamak istiyorsanız bir bardak yardımıyla kreplerinizden yuvarlak parçalar çıkarın ortalarına iç harç ve kaşar peynir koyup kürdanla tutturup yine üzerine yoğurt sürüp fırınlayabilirsiniz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...