Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

13 Mayıs 2015 Çarşamba

1 KEK 2 TARİF



KEK İÇİN
Malzemeler:

1- 3 yumurta
2- 1.5 su bardağı şeker
3- yarım su bardağı süt
4- yarım su bardağı yoğurt
5- 3/4 su bardağı sıvı yağ (bir su bardağından biraz az)
6- 1 paket vanilya
7- 1 paket kabartma tozu
8- 12-13 yemek kaşığı un
9- 1-2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:

1- oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika mikserle çırpın
2- süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika kadar çırpın
3- un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
4- önce düşük devirde yarım dakika kadar çırpın sonra hızlı ayarda çırpın (unu ekledikten sonra hamuru fazla çırpmamalısınız)
5- hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kalpli kek kalıbına boşaltın
6- kalan hamura dilediğiniz miktarda kakao ve biraz süt (2-3 yemek kaşığı kadar) ekleyip çırpın
7- kakaolu hamuru yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kalıba dökün
8- 170 derece fanlı ısıtılmış fırından 30-40 dakika kontrollü pişirin
9- pişen kekleri ızgara telinde ters çevirip soğutun
                                     
                                     

YAŞ PASTA
Malzemeler:

1- kalpli kek
2- 1 su bardağı portakal suyu
3- bir yemek kaşığı şeker(portakal suyu için)
4- muz
5- çikolatalı halley
6- çikolatalı pasta kreması
7- krem şanti
8- 1 su bardağı damla çikolata

 Hazırlanışı:

1- keki ikiye bölün
2- tabanda kalan parçayı portakal suyu ile ıslatın
3- pasta kremasını kutudaki tarife göre hazırlayıp keke sürün
4- muz ve hallayi doğrayıp serpiştirin
5- üstte kalacak kek parçasını da portakal suyuyla ıslatıp üzerine kapatın
6- kalan portakal suyunu kekin en üstüne gezdirin
7- damla çikolatayı bermari usulu eritip kekin üzerine hızlı bir şekilde yayın (bekletirseniz donar)
8- krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve kekin yanlarına sürün kalan krem şantiyle üzerini istediğiniz gibi süsleyin




KAHVELİ İRMİK TATLISI
Malzemeler:

1- kakaolu kek
2- 1 su bardağı süt
3- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
4- 1 tatlı kaşığı şeker
5- 1 litre süt
6- 8 yemek kaşığı irmik
7- 12-13 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı:

1- kakaolu dikdörtgen keki ikiye bölün ve büyük dikdörtgen borcama yerleştirin
2- süt, kahve ve şekeri cezveye koyun ve karıştırın biraz ısınması yeterli kaynamasına gere yok
3- kahve ılıdıktan sonra keki kahveyle ıslatın
4- 1 litre sütü irmik ve şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin
5- kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve kekin üzerine eşit bir şekilde yayın
6- soğutup servis yapın

NOT:
-kahvenin şekerini damak tadınıza göre ayarlayın
-kahvenin tamamını keki ıslatmak için kullanın

Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...