Sayfalar
▼
31 Ağustos 2013 Cumartesi
Yoğurtlu Pancar
ilk defa İzmir deki kuzenim Naşide 'de yediğim bu tada bayıldım.favorilerim arasına girdi bile.yerken tadı nasıl acaba diye biraz tereddütlüydüm ama tadına varınca komple kaseyi bitirdim.günlerinizde misafirlerinize sunabilirsiniz.görüntüsü de bir o kadar güzel bununla ilgili değişik bir gün ikramı hazırlamayı düşünüyorum.en kısa zamanda onunda tarifini vereceğim .buradan becerikli ve mükemmel bir anne ,kuzen olan Naşide'ye bizi evinde de ağırladığı için çok çok teşekkür ediyorum.
MALZEMELER:kırmızı pancar
yoğurt
mayonez
tuz
sarımsak
YAPILIŞI:pancarı soyup buharda pişirin.daha sonra iyice ezin.içine dövülmüş sarımsak ,yoğurt ve az mayonez ekleyip iyice karıştırın.soğuk servis edin.
AFİYET OLSUN...
30 Ağustos 2013 Cuma
Damla Çikolatalı Zebra Kek
yine izindeyken kuzenimin evinde çocuklara yaptığım bir kek.dilimlenmiş halini çekemedim hemen tükendi çünkü.damla çikolata koyduğum için şeklini sadece kenarlarda uyguladım.siz tamamında uygulayabilirsiniz.
MALZEMELER:3 oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı tepeleme şeker
1 su bardağı süt ya da yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
damla çikolata
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
tepsiyi yağlamak için margarin ve un
YAPILIŞI:yumurta ve şekeri iyice çırpın.un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.yumurta ve şekere sıvı yağ ve sütü ekleyin.sonra unlu karışımı ekleyerek yavaş yavaş çırpın.bu karışımın yarısını başka bir kaba alarak kakaoyu ekleyin.pişireceğiniz kabı margarin ile iyice yağlayın.üzerine un serpin.tepsiyi sallayarak her yerin unlanmasını sağlayın.tepsiyi ters çevirin fazla unu dökülsün.bir kepçe sade karışımdan tepsinin üzerine dökün.bir kepçe kakaolu karışımı döktüğünüz sade karışımın üzerine yavaşça dökün.bu şekilde tüm harcı bitirin.çatal ile istediğiniz şekli verin.üzerine damla çikolata serpin.ısıtılmış 175 derecede pişirin.ilk 25 dakika kapağını açmayın.kontrol etmek için kürdan batırın.kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiştir.
AFİYET OLSUN...
29 Ağustos 2013 Perşembe
Lokmalık Peynirli Poğaça
bu poğaçayı sevgili abimi ziyarete gittiğimde orada yaptım ve enfes oldu.çok minik minik tek lokma olacak kadar minik yaptım.o kadar küçük olmasının yanında, ağızda dağılan harika bir poğaça.mayasız kabartma tozuyla hemencecik yapabileceğiniz tarzda.çay demlenene kadar olacak kadar pratik hem de..aynı poğaça hamuruyla alttaki poğaçaları da Kuşadasındaki kuzenimin yanında yaptım.tadı yine enfesti.sadece biraz daha büyük boyuttaydılar.
geçelim tarifimize;
125 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı su
bir yumurta beyazı içine sarısı üzerine
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
içine;beyaz peynir
YAPILIŞI:tüm malzemeler katılıp yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp elle bastırılarak açılır.içine peynir konarak kapatılır.yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.üzerine yumurta sarısı sürülür.ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirilir.bu ölçülerden bir tepsi çıkıyor.
NOT:aynı hamurdan tuzlu kurabiye de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
28 Ağustos 2013 Çarşamba
Samsa Tatlısı
MALZEMELER:
hamuru için;1 su bardağı süt muhallebi için;4 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı yoğurt 4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt
1 yumurta 1 su bardağı su
yarım fincan sirke 3 yumurta
1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı hindistan cevizi
aldığı kadar un
açmak için;nişasta sürmek için;tereyağı ve sıvıyağ karışımı
şerbeti için;3 su bardağı şeker içine;ceviz ya da fındık
3 su bardağı su
YAPILIŞI:öncelikle muhallebi pişirilir.yumurtalar ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. soğutulur.soğuyan muhallebiye yumurtalar ve hindistan cevizi eklenir.çırpılır.
tüm hamur malzemeleri katılarak yoğurulur.10 eşit bezeye bölünür.her beze tek tek nişasta ile açılır.açılan ilk bezeye eritilmiş tereyağlı karışım sürülür.üzerine ceviz ya da fındık serpilir.açılan diğer beze üzerine serilir.3 ya da 4 parmak kalınlığında şeritler halinde yufkamız kesilir.her şeritin uç kısmına muhallebi konularak muska şeklinde sarılır.tüm hamur bu şekilde bitilir.tepsiye dizilen muskaların üzerine tereyağlı karışım sürülür. 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
tatlı pişerken şerbet kaynatılır.
fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet verilir.
AFİYET OLSUN....
hamuru için;1 su bardağı süt muhallebi için;4 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı yoğurt 4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt
1 yumurta 1 su bardağı su
yarım fincan sirke 3 yumurta
1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı hindistan cevizi
aldığı kadar un
açmak için;nişasta sürmek için;tereyağı ve sıvıyağ karışımı
şerbeti için;3 su bardağı şeker içine;ceviz ya da fındık
3 su bardağı su
YAPILIŞI:öncelikle muhallebi pişirilir.yumurtalar ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. soğutulur.soğuyan muhallebiye yumurtalar ve hindistan cevizi eklenir.çırpılır.
tüm hamur malzemeleri katılarak yoğurulur.10 eşit bezeye bölünür.her beze tek tek nişasta ile açılır.açılan ilk bezeye eritilmiş tereyağlı karışım sürülür.üzerine ceviz ya da fındık serpilir.açılan diğer beze üzerine serilir.3 ya da 4 parmak kalınlığında şeritler halinde yufkamız kesilir.her şeritin uç kısmına muhallebi konularak muska şeklinde sarılır.tüm hamur bu şekilde bitilir.tepsiye dizilen muskaların üzerine tereyağlı karışım sürülür. 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
tatlı pişerken şerbet kaynatılır.
fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet verilir.
AFİYET OLSUN....
27 Ağustos 2013 Salı
Şeftali Soslu Muhallebi
MALZEMELER:1 litre süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİ İÇİN;şeftali ve pudra şekeri
YAPILIŞI:süt,şeker,un koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.ocaktan indirilip vanilya ve margarini katılarak çırpılır.cuplara pay edilir.şeftali rendelenir.üzerine pudra şekeri eklenerek ocakta pişirilir.muhallebi konulmuş cuplara paylaştırılır.dolapta iyice soğutulup servis edilir.
NOT:şeftalinin tadına göre şeker miktarı eksiltilip çoğaltılır.
AFİYET OLSUN.
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİ İÇİN;şeftali ve pudra şekeri
YAPILIŞI:süt,şeker,un koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.ocaktan indirilip vanilya ve margarini katılarak çırpılır.cuplara pay edilir.şeftali rendelenir.üzerine pudra şekeri eklenerek ocakta pişirilir.muhallebi konulmuş cuplara paylaştırılır.dolapta iyice soğutulup servis edilir.
NOT:şeftalinin tadına göre şeker miktarı eksiltilip çoğaltılır.
AFİYET OLSUN.
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Cevizli Burma Baklava
dün vahe'nin sofrasını izlerken burma tatlısı yapmaya başladılar.eşimin de benim de ağzımızın suları aktı.yapan teyze de o kadar güzel ve kolayca yapıyordu ki,bende eşime bende yaparım ne var dememle bu tatlıyı yapmaya karar verdik.hemen gidilip malzemeler alındı.akşam 9 da hamur yoğuruldu ve çocuklar uyuyunca hamur açma
maceram başladı.daha önce baklava yapmıştım ama hazır baklava yufkasıyla.bu ilk hamur açma denemem.şekil olarak çok düzgün olmasalarda tat olarak mükemmel oldu.zaten büzdüğümüz için o kadar önemi de yok.hiç korkulacak bir şeyi yokmuş bu baklavanın.artık sık sık yaparım.tabi gece değil.saat 12 de halen pişmesini bekliyordum çünkü.geçelim tarife.
MALZEMELER:1 su bardağı su
2 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un ( yaklaşık 500 gram)
İÇİNE:300 gram ceviz
ÜZERİNE:1 paket tereyağı (250 gram)
ŞERBETİ:3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon
AÇMAK İÇİN:nişasta
YAPILIŞI:öncelikle sert bir hamur yoğuruyoruz.15 dakika kadar dinlendiriyoruz.dinlenen hamuru bezelere ayırıyoruz.ben 25 beze yaptım.cevizlerimiz de robotta çekiyoruz.her bezeyi bol nişasta ile açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.içine ceviz serpiyoruz ve yufkanın sağ ve sol kenarlarını içe katlıyoruz.yufkamız kare şekli alıyor.üzerine oklavayı koyup sarıyoruz.elimizle büzüp oklavadan çıkarıp tepsiye istediğimiz gibi diziyoruz.tüm bezeleri bu şekilde yapıyoruz.bu arada şerbeti ocağa alıp kaynatıyoruz.limonu ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.tereyağımızı eritip tatlının üzerine döküp,200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.yaklaşık 40 dakika kadar (üzeri iyice kızarana kadar)pişiriyoruz.fırından çıkan sıcak tatlıya ılımış şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN...
maceram başladı.daha önce baklava yapmıştım ama hazır baklava yufkasıyla.bu ilk hamur açma denemem.şekil olarak çok düzgün olmasalarda tat olarak mükemmel oldu.zaten büzdüğümüz için o kadar önemi de yok.hiç korkulacak bir şeyi yokmuş bu baklavanın.artık sık sık yaparım.tabi gece değil.saat 12 de halen pişmesini bekliyordum çünkü.geçelim tarife.
MALZEMELER:1 su bardağı su
2 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un ( yaklaşık 500 gram)
İÇİNE:300 gram ceviz
ÜZERİNE:1 paket tereyağı (250 gram)
ŞERBETİ:3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon
AÇMAK İÇİN:nişasta
YAPILIŞI:öncelikle sert bir hamur yoğuruyoruz.15 dakika kadar dinlendiriyoruz.dinlenen hamuru bezelere ayırıyoruz.ben 25 beze yaptım.cevizlerimiz de robotta çekiyoruz.her bezeyi bol nişasta ile açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.içine ceviz serpiyoruz ve yufkanın sağ ve sol kenarlarını içe katlıyoruz.yufkamız kare şekli alıyor.üzerine oklavayı koyup sarıyoruz.elimizle büzüp oklavadan çıkarıp tepsiye istediğimiz gibi diziyoruz.tüm bezeleri bu şekilde yapıyoruz.bu arada şerbeti ocağa alıp kaynatıyoruz.limonu ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.tereyağımızı eritip tatlının üzerine döküp,200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.yaklaşık 40 dakika kadar (üzeri iyice kızarana kadar)pişiriyoruz.fırından çıkan sıcak tatlıya ılımış şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN...
25 Ağustos 2013 Pazar
Patatesli peynirli sıkma
1 su bardağı ılık su
yarım paket maya
tuz
aldığı kadar süt
İÇİNE:soğan
peynir
haşlanmış patates
salça
sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI:mayayı ılık suda eritin.tuz ve unla yoğurun.hamurunuz katı ise yavaş yavaş süt ekleyin.hamuru mayalanmaya bırakın.
bir tavada sıvı yağla soğanı kavurun.yarısını kaldırın.tavadaki soğana salça,tuz ve haşlanmış patatesi ekleyin.
kalan soğana da peyniri ekleyin.
mayalanan hamurdan bezeler alıp oklava ile açın.tavada pişirin.tüm hamuru bu şeklide bitirin.pişen ekmeklerin içine patatesli ev peynirli harçtan koyup sarın.hepsi bu kadar
AFİYET OLSUN...
23 Ağustos 2013 Cuma
Soslu Börek
emek kafee |
1-2 damla limon suyu
tuz
ılık su
150 gram tereyağı
İÇİ İÇİN yemeklik doğranmış soğan
kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 doğranmış biber
1 domates küçük doğranmış
mantar
bezelye
az salça
tuz,karabiber
SOS İÇİN bir yemek kaşığı un
süt
köri ve tavuk baharatı
YAPILIŞI hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur.tereyağı eritilir.buzluğa konur çıkarılır.çırpılıp krema kıvamına getirilir.hamur kare şeklinde açılır.yağın 3 te biri sürülür.hamur kitap şeklinde katlanır.tabağın üstü unla kaplanır ve hamur konur.üzerine nemli bez örtülür.buz dolabında 30 dakika dinlendirilir.tekrar hamur açılıp yağlanıp katlanır ve dinlendirilir.
iç için soğanlar kavrulur.kuşbaşı tavuk,biber,domates,mantar ilave edilir kavrulur.bezelye ,salça ve az su ilave edilir.az daha beraber kavrulup ocaktan alınır.
oklavayla hamur açılır.kare parçalar kesilir.içine harç konup sarılır ve üzerine bıçakla kesi atılır.kalan yağ üzerine sürülür.ısıtılmış 175 derece fırında pişirirlir.
un kavrulur ve sütü eklenir.baharatı eklenir,ocaktan alınıp börekle servis edilir.
AFİYET OLSUN...
21 Ağustos 2013 Çarşamba
Patates Yemeği
1 çay bardağı bezelye
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
sıvı yağ
1 su bardağı su
YAPILIŞI:kuru soğan yemeklik doğranır. sıvı yağda kavrulur.kavrulan soğana salçası eklenir.beraberce kavrulmaya devam edilir.kuşbaşı doğranmış patatesler ve bezelyeler de ilave edilir.tuzu ve baharatı eklenip 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişmeye bırakılır.
AFİYET OLSUN...
20 Ağustos 2013 Salı
Sade Poğaça
MALZEMELER:1 kilo un
1 paket maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:maya ılık sütte iyice ezilir.diğer malzemeler de katılarak yavaş yavaş un eklenir.ele yapışmayan bir hamur olacak.hamur en az yarım saat dinlendirilip yuvarlak şekil verilir.ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirirlir.
AFİYET OLSUN...
1 paket maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:maya ılık sütte iyice ezilir.diğer malzemeler de katılarak yavaş yavaş un eklenir.ele yapışmayan bir hamur olacak.hamur en az yarım saat dinlendirilip yuvarlak şekil verilir.ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirirlir.
AFİYET OLSUN...
19 Ağustos 2013 Pazartesi
Yarmalı Salata
küp doğranmış salatalık
küp doğranmış salatalık turşusu
yoğurt
tuz
sarımsak
YAPILIŞI :haşlanmış yarma bir kaba alınır içine yoğurt ,doğranmış salatalık ve salatalık turşusu,sarımsak ve tuz konularak karıştırılır.
AFİYET OLSUN...
18 Ağustos 2013 Pazar
Etimekli Patlıcan Salatası
MALZEMELER:1 paket etimek
kızartılmış patlıcan
kabukları soyulmuş doğranmış domates
tuz,karabiber,pulbiber
sıvıyağ
sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:kızartılmış patlıcan,domates sıvıyağda beraber kavrulur.tuzu ve baharatı eklenir.borcama etimekler dizilir.üzerine sotelenen patlıcan yayılır.en üste de sarımsaklı yoğurt dökülür.üzerini istediğiniz gbi süsleyebilirsiniz.közlenmiş biber ya da yağda yakılmış biberle süsleyebilirsiniz.
NOT:etimeklerin yumuşaması için en az 3 saat dolapta dinlenmelidir.
AFİYET OLSUN...
17 Ağustos 2013 Cumartesi
Patates Graten
TARİF İÇİN NAZ HANIM A TEŞEKKÜR EDERİM.GÖRÜNTÜSÜ BİLE YETERLİ.EN KISA ZAMANDA BENDE DENEYECEĞİM.
MALZEMELER:500 gram kıyma
6 adet patates
3 adet soğan
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi ( 1 su bardağı üzeri için)
1 su bardağı süt ve 4 su bardağına yakın su
karabiber,pul biber,kimyon,tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tereyağ ve sıvı yağ
YAPILIŞI:patatesler su,süt ve tuzla haşlanır.haşlanan patatesler çatal ile kaşar rendesi,tuz ve karabiber ile ezilir.yarısı borcama yayılır.iç harcı 3 adet soğan ile kavrulur.az tereyağ.baharat ve sıvı yağ eklenir.15 dakika kavrulur.yayılan patatesin üzerine serpilir.diğer kalan patates yarısı ile üzeri kapatılır.salçalar sulandırılıp az yağla pişirilir .patatesin üzerine dökülür.kaşarı da üzerine serpilip fırında 20 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN..
15 Ağustos 2013 Perşembe
Dolgu Yumurta
MALZEMELER:haşlanmış yumurta
tuz
mayonez
zeytinyağ
isteğe göre baharat
YAPILIŞI:yumurtaları ikiye bölüp sarılarını bir kaba alın.yağ mayonez tuz ve baharatla krema kıvamına getirip krem şanti torbasına koyup yumurta beyazlarını doldurun.
AFİYET OLSUN...
İstanbul Gezisi 1
bayramdan bir gün önce İstanbul a doğru yola çıktık.yaklaşık dört saat yol sürdü.yol boyunca trafik açıktı.fakat İstanbul'dan kaçanlar yolları tıkamıştı.karşı şerit çok tıkalıydı.o trafikte olmadığıma dua ettim.çok sinir bozucuydu.meşhur İstanbul trafiğini de görmüş olduk.bu manzaradan sonra İstanbul un boş olacağını rahat rahat gezeceğimizi düşünmüş olmam büyük hataymış.bayramın birinci günü ZEYTİNBURNU tramvay istasyonundaki kalabalık bile yetmişti bana fakat bende herkes gibi gezmeye gitmiştim.mecbur katlandık.Bağcılar daki akrabalar gezildi.ikinci gün Sultanahmet e inildi.yaklaşık 45-50 dakika süren tramvay yolculuğundan sonra..bazen iyi ki büyük şehirde yaşamıyorum diyorum. Sultanahmet camiyi daha önce gezmiştim.gidilmesi gereken bir yer bence.o kadar güzel bir tarihi dokusu var ki inanılmaz.avlusu ayrı bir harika.bu defa camiye gitmedik etrafını gezdik sizler bir kaç kare fotoğrafım var.
bayramın ikinci günü ve kalabalık o kadar fazlaydı ki...yine de orda olmak çok mutlu etti beni
istanbul a gittiğimde aslında ne kadar çok güzelliklere sahip olduğumuzun bir kez daha farkına varıyor.kaç milletten insan bizim şehrimizi görmeye akın akın gelirken istanbul da oturup buraları gezmemiş insanların olduğunu bilmek ne kadar acı!
en az yarım saat kızım meydandaki güvercinleri kovaladı.mutluluğu görülmeye değerdi....
bayramın ikinci günü ve kalabalık o kadar fazlaydı ki...yine de orda olmak çok mutlu etti beni
istanbul a gittiğimde aslında ne kadar çok güzelliklere sahip olduğumuzun bir kez daha farkına varıyor.kaç milletten insan bizim şehrimizi görmeye akın akın gelirken istanbul da oturup buraları gezmemiş insanların olduğunu bilmek ne kadar acı!
en az yarım saat kızım meydandaki güvercinleri kovaladı.mutluluğu görülmeye değerdi....
Sultanahmet te diğer ilgimi çeken olay ise 4-5 dilim neredeyse en fazla 200 gram karpuzun 5 lira gibi bir fiyata satılmasıydı.tabi ki bizim milletten kimse almıyordu.fiyatın ne kadar pahalı olduğunu bilmeyen turistler ise çok memnun bir şekilde karpuzlarını yiyorlardı.
haşlanmış mısır ise 1,5 liraydı.neyse ki onun fiyatını abartmamışlar.
haşlanmış mısır ise 1,5 liraydı.neyse ki onun fiyatını abartmamışlar.
Kakaolu Kalp Bisküvi
bu kurabiyeyi geçenlerde yaptığım sandviç kurabiye nin yarı hamurundan yaptım .bu kurabiye biraz kıtır oluyor.yani bunu süte ,çaya batırarak yerseniz harika oluyor.ama yumuşak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz.püf noktası hamuru oklava ile açıp istediğiniz şekilde kesip dolapta on dakıka bekletin daha kolay ayrılıyor hamur ve dağılmıyor.fırında on dakika pişmesi yeterli.size pişmemiş yumuşak görünebilir ama fırından çıkınca sertleşiyor ve bir hafta taze kalıyor.bu tariften 2 tepsi çıkıyor.
MALZEMELER:3 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
bir çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kare çikolata
200 gram yumuşak tereyağı (ben teremyağ kullandım)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke (ben kullanmadım)
YAPILIŞI:un,tuz,kakao,vanilya ve tuz elekten geçirilir.yağ ve şeker robottan iyice karıştırılır.üzerine eritilmiş çikolata eklenip iyice karıştırılır ve yumurta eklenir.en son unlu karışım eklenip hamur haline getirilir.çok yumuşak bir hamur oluyor. streçe sarıp dolapta yarım saat bekletiyoruz.sonra hamuru yağlı kağıt üzerine koyup üzerine de streç koyup oklavayla 1 cm kalınlığında açıyoruz.istediğimiz şekilde kesiyoruz.eğer hamur dağılıyorsa o şekilde tekrar dolaba doyun.tepsiye dizip ısınmış 180 dereceki fırında 10 dakika pişirin.pişen kurabiyeleri tel üzerinde soğutun.
AFİYET OLSUN..
MALZEMELER:3 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
bir çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kare çikolata
200 gram yumuşak tereyağı (ben teremyağ kullandım)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke (ben kullanmadım)
YAPILIŞI:un,tuz,kakao,vanilya ve tuz elekten geçirilir.yağ ve şeker robottan iyice karıştırılır.üzerine eritilmiş çikolata eklenip iyice karıştırılır ve yumurta eklenir.en son unlu karışım eklenip hamur haline getirilir.çok yumuşak bir hamur oluyor. streçe sarıp dolapta yarım saat bekletiyoruz.sonra hamuru yağlı kağıt üzerine koyup üzerine de streç koyup oklavayla 1 cm kalınlığında açıyoruz.istediğimiz şekilde kesiyoruz.eğer hamur dağılıyorsa o şekilde tekrar dolaba doyun.tepsiye dizip ısınmış 180 dereceki fırında 10 dakika pişirin.pişen kurabiyeleri tel üzerinde soğutun.
AFİYET OLSUN..
12 Ağustos 2013 Pazartesi
Portakallı Havuç Salatası
portakal suyu
1 çimdik tuz
maydanoz
zeytinyağı
tüm malzemeler karıştırılarak servis edilir.
AFİYET OLSUN...
11 Ağustos 2013 Pazar
Patates Rulo
MALZEMELER 5-6 haşlanmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan süt
tuz
İÇİNE 2 adet haşlanmış küp doğranmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 fincan haşlanmış mısır
1 fincan küp doğranmış salatalık turşusu
1 kase süzme yoğurt
1 fincan mayonez
isteğe göre sarımsak
YAPILIŞI patatesler,süt,tuz ve yağ ile iyice ezilir.patatesli harç streç filme yayılır.garnitürler karıştırılır ve streçe yayılmış patatesin üzerine yayılır.streç yardımıyla rulo şeklinde sarılır.dolapta 5-6 saat dinlendirilir.misafir için yapıyorsanız bir gün önceden yaparsanız daha iyi olur.süzme yoğurt ,mayonez ve sarımsak karışımıyla rulonun üzeri kaplanır.istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Çok Kullanışlı Ayna
YİNE alldaychic sitesinden gördüğüm bu ayna süper.ama Türkiye de ancak marangoza yaptırılabilir bence.
Gün Sofrası 6
MENÜDEKİLER KISIR
PATATES RULO tarifi burada
SARMA tarifi burada
PORTAKALLI HAVUÇ tarifi burada
ETİMEKLİ PATLICAN tarifi burada
PİZZA
POĞAÇA tarifi burada
KARNIBAHAR SALATASI tarifi burada
YOĞURTLU YARMA SALATA tarifi burada
TAVUK SALATA tarifi burada
DONDURMA PASTA tarifi burada
PİZZA TARİFİ
PATATES RULO tarifi burada
SARMA tarifi burada
PORTAKALLI HAVUÇ tarifi burada
ETİMEKLİ PATLICAN tarifi burada
PİZZA
POĞAÇA tarifi burada
KARNIBAHAR SALATASI tarifi burada
YOĞURTLU YARMA SALATA tarifi burada
TAVUK SALATA tarifi burada
DONDURMA PASTA tarifi burada
PİZZA TARİFİ
hamuru için
bir bardak süt
1 yumurta
bir yemek kaşığı pakmaya
bir yemek kaşığı sıvıyağ
biraz tuz
biraz şeker
yeteri kadar un
üst malzemeleri
sucuk
kaşar
mısır
zeytin
salam
yeşil biber
2 domates
ketçap
kekik
YAPILIŞI:
hamurunuzu yoğurup mayalanmasını bekleyin
diğer malzemeleri doğrayın
domatesleri robottan geçirip içine bir miktar ketçap ve kekik koyup karıştırın
hamuru ikiye bölüp iki ayrı tepsiye göre açıp tepsiye yerleştirin
sonra hamurun üstüne domates ve ketçep karışımını dökün
sonra sırasıyla kaşarları sucukları salamları biberleri
mısırları zytinleri koyun
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirin
KISIR
KISIR
MALZEMELER:1,5 su bardağı ince bulgur
maydanoz
yeşil soğan
fesleğen(reyhan)
az dereotu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salça
tuz,kimyon
nar ekşisi
zeytinyağı
YAPILIŞI:bulgur üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslanır.iyice soğuyunca salçaları ,baharatı ve tuzu eklenip iyice karıştırılır.doğranmış yeşillikler,yağı ve nar ekşisi de eklenir.karıştırılır.
Taştan Servis Altlığı
BUNA BAYILDIM YAPILIŞINDA TAŞ KARO KULLANILDIĞI YAZIYOR.
DİĞER MODELLERİ İNCELEMEK İSTERSENİZ buraya tıklayın
DİĞER MODELLERİ İNCELEMEK İSTERSENİZ buraya tıklayın
8 Ağustos 2013 Perşembe
İyi Bayramlar
HERKESE İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM.
RABBİM ORUÇLARINIZI KABUL ETSİN.
ÇOCUKLARA ŞEKER VE HARÇLIK VERMEYİ UNUTMAYALIM :)
RABBİM ORUÇLARINIZI KABUL ETSİN.
ÇOCUKLARA ŞEKER VE HARÇLIK VERMEYİ UNUTMAYALIM :)
7 Ağustos 2013 Çarşamba
Arnavut Çorbası
ARNAVUT ÇORBASI |
350 gram et
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:düdüklü tencerede etinizi haşlayın.
haşlanmış etinizi çok minik şekilde doğrayın.
havucu bir kaşık tereyağı ile kavurun.
kavrulan havucu arpa şehriyeyi ilave edin.
şehriyede kavrulunca ocağın altını kapatın.
mısır unu ve yoğurdu çırpın.
5 su bardağı suyu ayrı tencerede kaynatın.
kaynayan suya yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin.
minik doğranmış etler, kavrulmuş havuç ve şehriyelerde yoğurtlu karışıma ilave edilir.
tuz ve baharatı eklenir.kalan 1 kaşık yağda nane yakılır ve çorbaya eklenir.
çorbamız şehriyeler yumuşayınca ocaktan alınır.servis edilir.
AFİYET OLSUN....
Tavada Tavuk Pilav
MALZEMELER:tavuk baget
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz,karabiber,pulbiber
sıvıyağ
PİLAVI İÇİN;1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
şehriye
sıvıyağ
tuz
MANTAR SOS;biber,soğan,mantar,sıvıyağ
YAPILIŞI:öncelikle tavukları salça,baharat ve yoğurtla soslarız.tavaya sıvıyağ koyup önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kapağı kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
ayrı tencerede sıvıyağla şehriyeler kavrulur.üzerine bol su da yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulur.tuzu ve suyu eklenerek pişmeye bırakılır.
başka bir tavada sıvıyağla soğan ve biberler kavrulur.üzerine mantarlar beraberce kavrulur.
servis edilecek tabağa önce pilav ters çevrilir.yanlarına bagetler ,pilav üzerine mantarlı sos ve istenirse salata ile servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Vişneli Cup
MALZEMELER 1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
ÜZERİNE:4 su bardağı vişne suyu
1 poşet vanilyalı puding
YAPILIŞI:süt,şeker,un,nişasta ve vanilya ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
soğuyan muhallebiye toz krem şanti eklenerek mikserle çırpılır.
kuplara pay edilir.
ayrı tencerede puding ve vişne suyu pişirirlir.ılıyınca muhallebinin üzerine paylaştırılır.
dolapta soğutulup servis edilir.
AFİYET OLSUN...
6 Ağustos 2013 Salı
Peynirli Poğaça
bu poğaçayı sevgili kız kardeşime yolluk olarak hazırladım.kendisi 3 hafta kadar yanımda kalıp bana can yoldaşlığı yaptı.insanın bir kardeşinin olması çok güzel bir duygu.rabbim eksikliklerini göstermesin.kendisi tam bir poğaça delisidir.özellikle bu tarifimi yapmamı rica etti.bu ölçülerden bir tepsi çıktı.
MALZEMELER:yarım paket yumuşak sana
1 çay bardağı ılık süt
yarım çay bardağı ılık su
1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
1 paket maya
içine peynir
YAPILIŞI:maya ,su ve süt bir kaba alınır.üzerine şeker eklenir.maya köpürünce diğer malzemelerde katılır.un yavaş yavaş eklenir. elinize hamur yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakabilirsiniz.en az yarım saat dinlenen hamura istediğiniz şekli verin ve üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirirn.
Mercimekli Patlıcan (Şeyh Mualla)
HATAYIN SEVDİĞİM LEZZETLERİNDEN BİRİ DAHA. PATLICAN VE MERCİMEK UYUMU HARİKA.NAR EKŞİSİ İLE SOSLANMIŞ BU YEMEĞİ DENEYİN.PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ.
MALZEMELER:1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
yarım kilo alaca soyulup doğranmış patlıcan
1 büyük boy soğan yemeklik doğranmış
2 yeşil biber yemeklik doğranmış
3 domates rendesi ya da 1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,nane
sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI:
MALZEMELER:1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
yarım kilo alaca soyulup doğranmış patlıcan
1 büyük boy soğan yemeklik doğranmış
2 yeşil biber yemeklik doğranmış
3 domates rendesi ya da 1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,nane
sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI:
- soğan ve biberi sıvı yağ da kavurun.
- üzerine patlıcanları ve domates rendesini ekleyin.
- mercimekle yemeğin üzerini kaplayın.
- tuz ve baharatları ekleyin.nanesi bol olacak.
- 1 su bardağı su ekleyin ve pişmeye bırakın.
- ocaktan indirmeye yakın nar ekşisini ekleyin.
- 5 dakika daha pişirip servis edin.
Izgara Köfte ve Biberli Bulgur Pilavı
MALZEMELER
KÖFTE İÇİN yarım kilo kıyma
bir soğan rendesi
2 diş sarımsak rendesi
tuz,karabiber, pul biber
galeta unu
PİLAVI İÇİN 1kase bulgur
1 soğan
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
sıvı yağ
tuz ,karabiber ,kimyon,nane
YAPILIŞI kıyma diğer malzemeler güzelce yoğurulup köfte şekli verilip ızgarada pişirilir.ben tost makinasında pişirdim.domates ve biber de pişirdim.
pilav için tencereye sıvıyağ küçük doğranmış biberler ve soğan konarak sotelenir.üzerine biber salçası ve bulgur eklenir.beraber kavrulur.tuzu ve baharatları eklenir.suyu da konur.ben 2 kase su kullandım.kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişirilir.
pilav ve köfteleri istediğiniz gibi servis edebilirsiniz ben süzme yoğurt ve salça sosla servis ettim.
AFİYET OLSUN...
KÖFTE İÇİN yarım kilo kıyma
bir soğan rendesi
2 diş sarımsak rendesi
tuz,karabiber, pul biber
galeta unu
PİLAVI İÇİN 1kase bulgur
1 soğan
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
sıvı yağ
tuz ,karabiber ,kimyon,nane
YAPILIŞI kıyma diğer malzemeler güzelce yoğurulup köfte şekli verilip ızgarada pişirilir.ben tost makinasında pişirdim.domates ve biber de pişirdim.
pilav için tencereye sıvıyağ küçük doğranmış biberler ve soğan konarak sotelenir.üzerine biber salçası ve bulgur eklenir.beraber kavrulur.tuzu ve baharatları eklenir.suyu da konur.ben 2 kase su kullandım.kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişirilir.
pilav ve köfteleri istediğiniz gibi servis edebilirsiniz ben süzme yoğurt ve salça sosla servis ettim.
AFİYET OLSUN...
Jöleli Mini Pasta
Tamamen kendi uydurduğum ve çok beğendiğimiz bir pasta.Şu an kızım üçüncü pastasını yiyor.Maaşallah.Görsellik olarakta bence baya iyi.Günlerinize yapabileceğiniz çok pratik bir tarif.Bu ölçülerden 9 tane çıktı.siz ölçüleri arttırabilirsiniz.
MALZEMELER:1 paket eti burçak
50 gram sana yağı
1.5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
yarım paket vanilya
bir paket çilekli jöle
çilek
YAPILIŞI:Bisküviyi robotta çekin.Erittiğiniz yağı ekleyip karıştırın.Karışımı kalıplarınızın dibine paylaştırın ve iyice bastırın.Buzlukta 5-10 dakika dondurun.Tencereye sütü,unu ve şekeri koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Vanilyayı ekleyip ocaktan indirin.Bisküvilerin üzerine paylaştırın.Muhallebiyi paylaştırdıktan sonra dolapta en az yarım saat soğuyup donması için bekleyin.Çilekleri yıkayıp minik doğrayın ve muhallebinin üzerine koyun.2,5 su bardağı jöleyi sıcak suyla karıştırın ve çileklerin üzerine dökün.Dolapta en az 4-5 saat soğutun.
AFİYET OLSUN...
5 Ağustos 2013 Pazartesi
Kuşbaşı Pide
içi için;kuşbaşı et
biber
doğranmış soğan
domates
tuz,karabiber
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:önce hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.çok küçük doğranmış etler tavaya konur.suyu çekilen ete sıvıyağ ve soğan eklenir.beraberce kavrulur.altı kapatılır.içine küçük doğranmış domates,biber ve baharatları eklenir.hamura pide şekli verilir.iç harcı konur.kenarlarına yumurta sarısı sürülür.fırında pişirilir.fırından çıkan pideler hemen beze sarılır.
AFİYET OLSUN...