Sayfalar

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Arnavut Çorbası

arnavut çorbası,çorba
ARNAVUT ÇORBASI
MALZEMELER:2 adet rendelenmiş havuç
                           350 gram et
                           2 yemek kaşığı mısır unu
                           2 yemek kaşığı tereyağ
                           1 çay bardağı arpa şehriye
                           1 su bardağı yoğurt
                           2 yemek kaşığı nane
                           1 çay kaşığı karabiber
                           2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:düdüklü tencerede etinizi haşlayın.
                 haşlanmış etinizi çok minik şekilde doğrayın.
                 havucu bir kaşık tereyağı ile kavurun.
                 kavrulan havucu arpa şehriyeyi ilave edin.
                 şehriyede kavrulunca ocağın altını kapatın.
                 mısır unu ve yoğurdu çırpın.
                5 su bardağı suyu ayrı tencerede kaynatın.
                kaynayan suya yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin.
                minik doğranmış etler, kavrulmuş havuç ve şehriyelerde yoğurtlu karışıma ilave edilir.
                 tuz ve baharatı eklenir.kalan 1 kaşık yağda nane yakılır ve çorbaya eklenir.
                 çorbamız şehriyeler yumuşayınca ocaktan alınır.servis edilir.
                                                         AFİYET OLSUN....
               
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...