Sayfalar

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Patates Graten


TARİF İÇİN NAZ HANIM A TEŞEKKÜR EDERİM.GÖRÜNTÜSÜ BİLE YETERLİ.EN KISA ZAMANDA BENDE DENEYECEĞİM.

MALZEMELER:500 gram kıyma
                          6 adet patates
                          3 adet soğan
                          2 su bardağı kaşar peyniri rendesi ( 1 su bardağı üzeri için)
                          1 su bardağı süt ve 4 su bardağına yakın su
                          karabiber,pul biber,kimyon,tuz
                         1 tatlı kaşığı domates salçası
                         1 tatlı kaşığı biber salçası
                         tereyağ ve sıvı yağ
YAPILIŞI:patatesler su,süt ve tuzla haşlanır.haşlanan patatesler çatal ile kaşar rendesi,tuz ve karabiber ile ezilir.yarısı borcama yayılır.iç harcı 3 adet soğan ile kavrulur.az tereyağ.baharat ve sıvı yağ eklenir.15 dakika kavrulur.yayılan patatesin  üzerine serpilir.diğer kalan patates yarısı ile üzeri kapatılır.salçalar sulandırılıp az yağla pişirilir .patatesin üzerine dökülür.kaşarı da üzerine serpilip fırında 20 dakika pişirilir.
                         AFİYET OLSUN..
                                
                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...