Sayfalar

27 Ağustos 2013 Salı

Şeftali Soslu Muhallebi

muhallebi
MALZEMELER:1 litre süt
                           1 su bardağı un      
                           1 paket vanilya
                           1 su bardağı şeker
                           1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİ İÇİN;şeftali ve pudra şekeri
YAPILIŞI:süt,şeker,un koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.ocaktan indirilip vanilya ve margarini katılarak çırpılır.cuplara pay edilir.şeftali rendelenir.üzerine pudra şekeri eklenerek ocakta pişirilir.muhallebi konulmuş cuplara paylaştırılır.dolapta iyice soğutulup servis edilir.
NOT:şeftalinin tadına göre şeker miktarı eksiltilip çoğaltılır.
                                 AFİYET OLSUN.
                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...