Sayfalar

23 Ağustos 2013 Cuma

Soslu Börek

börek
emek kafee
HAMUR İÇİN 300 gram un
                        1-2 damla limon suyu
                        tuz
                        ılık su
                        150 gram tereyağı
İÇİ İÇİN yemeklik doğranmış soğan
                kuşbaşı doğranmış tavuk eti
                1 doğranmış biber
                1 domates küçük doğranmış
                 mantar
                bezelye
                az salça
               tuz,karabiber
SOS İÇİN bir yemek kaşığı un
                 süt
                 köri ve tavuk baharatı

YAPILIŞI hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur.tereyağı eritilir.buzluğa konur çıkarılır.çırpılıp krema kıvamına getirilir.hamur kare şeklinde açılır.yağın 3 te biri sürülür.hamur kitap şeklinde katlanır.tabağın üstü unla kaplanır ve hamur konur.üzerine nemli bez örtülür.buz dolabında 30 dakika dinlendirilir.tekrar hamur açılıp yağlanıp katlanır ve dinlendirilir.
iç için soğanlar kavrulur.kuşbaşı tavuk,biber,domates,mantar ilave edilir kavrulur.bezelye ,salça ve az su ilave edilir.az daha beraber  kavrulup ocaktan alınır.
oklavayla hamur açılır.kare parçalar kesilir.içine harç konup sarılır ve üzerine bıçakla kesi atılır.kalan yağ üzerine sürülür.ısıtılmış 175 derece fırında pişirirlir.
un kavrulur ve sütü eklenir.baharatı eklenir,ocaktan alınıp börekle servis edilir.
                                          AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...