Sayfalar

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Kuşbaşı Pide

pide

MALZEMELER:hamur için;un,su,tuz,maya
                           içi için;kuşbaşı et
                           biber
                          doğranmış soğan
                          domates
                          tuz,karabiber
                          sıvıyağ
                          1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:önce hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.çok küçük doğranmış etler tavaya konur.suyu çekilen ete sıvıyağ ve soğan eklenir.beraberce kavrulur.altı kapatılır.içine küçük doğranmış domates,biber ve baharatları eklenir.hamura pide şekli verilir.iç harcı konur.kenarlarına yumurta sarısı sürülür.fırında pişirilir.fırından çıkan pideler hemen beze sarılır.
                       
                                       AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...