Sayfalar

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Samsa Tatlısı

samsa tatlısı
MALZEMELER:
hamuru için;1 su bardağı süt                   muhallebi için;4 yemek kaşığı pirinç unu
                   1 çay bardağı yoğurt                                4 yemek kaşığı toz şeker
                   1 çay bardağı sıvıyağ                               1 su bardağı süt
                   1 yumurta                                                1 su bardağı su
                   yarım fincan sirke                                     3 yumurta
                   1 çay kaşığı tuz                                        1 su bardağı hindistan cevizi
                   aldığı kadar un
açmak için;nişasta                                 sürmek için;tereyağı ve sıvıyağ karışımı
şerbeti için;3 su bardağı şeker                içine;ceviz ya da fındık
                 3 su bardağı su
YAPILIŞI:öncelikle muhallebi pişirilir.yumurtalar ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. soğutulur.soğuyan muhallebiye yumurtalar ve hindistan cevizi eklenir.çırpılır.
                tüm hamur malzemeleri katılarak yoğurulur.10 eşit bezeye bölünür.her beze tek tek nişasta ile açılır.açılan ilk bezeye eritilmiş tereyağlı karışım sürülür.üzerine ceviz ya da fındık serpilir.açılan diğer beze üzerine serilir.3 ya da 4 parmak kalınlığında şeritler halinde yufkamız kesilir.her şeritin uç kısmına muhallebi konularak muska şeklinde sarılır.tüm hamur bu şekilde bitilir.tepsiye dizilen muskaların üzerine tereyağlı karışım sürülür. 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
              tatlı pişerken şerbet kaynatılır.
              fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet verilir.
                                          AFİYET  OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...