Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

11 Mart 2014 Salı

1 YAŞ PASTASI

Öncelikle bu pastayı yaparken çok zorlandığımı belirtmeliyim.Kolaya kaçmak için kullandığım hazır pandispanyayı ganajla kaplamak çok zor oldu.Çok yumuşak olan pandispanyayı sert olan ganajla kaplamak felaketti,çünkü pandispanya dağılma yaptı. Tavsiyem sert bir kek ile denemeniz.Galiba birazda mükemmelliyetçi olmam açısından istediğim sonucu yakalayamadım.En kısa zamanda bir pasta kursuna gitmeli.Ayrıca kullandığım şeker hamuru çok yumuşaktı beğenmedim.Butik kurabiye yaptığım için elim alışkın,fakat bu markayı beğenmedim.Yine de anne eli değmiş güzel bir pasta oldu.Oğluşumun doğum gününe hazırladığım bu pastayı umarım beğenirsiniz.Yaparken bazen fotoğraflamayı unutmuşum mazur görün :)
Pastanın süslemesi için
Araba şeklinde kopat
Yıldız şeklinde kopat
Büyük yıldız kopat
Jem alfabe set
Çerçeve kopat
1 şeklinde küçük boy kopat
750 gram beyaz şeker hamuru
250 gram siyah şeker hamuru
ayrıca arabalar için istenilen renklerde şeker hamuru
şeker hamuru ütüsü

PASTA MALZEMELERİ
2 paket hazır pandispanya
5 paket toplam 400 gram bitter çikolata
2 paket krema
1 paket çikolatalı puding
2 su bardağı süt
muz,damla çikolata

YAPILIŞI 





İlk önce ganajı hazırlamakla başlıyoruz.Ganaj bir gece önceden yapılmalı yoksa donmaz.Çikolataları küçük parçalara bölüp cam bir kaba alıyoruz.Süt kremalarını ocağa koyuyor ve ısıtıyoruz.Dikkat edeceğimiz nokta krema kaynamayacak,hafif kıpırdamaya başladığında ocaktan alınacak ve çikolataların üzerine dökülecek.Ardından tahta kaşıkla krema ve çikolata karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam elde edilecek.Bu şekilde 1 gece dolapta bekletmemiz gerek.


Donan ganaj pastayı yapmaya başlamadan yarım saat once çıkarılır,oda ısısına gelmesi sağlanır.
Ganaj oda ısısına gelene kadar puding 2 bardak süt ile pişirirlir.Kıvamı koyu olacak böylece ara katlardan dışarıya akması önlenmiş olacak.Pişen puding sıcaklığı çıkması için arada karıştırılır ve soğutulur.İlk pandispanyayı tabağımıza koyuyoruz.Çok az süt ile ıslatıyoruz ve üzerine puding yayıyoruz.Diğer katı üzerine kapatıyoruz ve yine hafif sütle ıslatıp puding yayıyoruz.Pudingin üzerine muz dilimleri yayıyoruz.Diğer katı üzerine kapatıyoruz.Yine üzerine puding sürüp,damla çikolata serpiyoruz.Son katı da üzerine kapatıyoruz.Oda ısısına gelen ganaj ile pastayı düzgün bir şekilde kaplıyoruz.Kaplarken pasta sıvama bıçağı ve pasta sıvama tarağı kullandım.Arada spatulayı sıcak suya batırarak daha kolay sıvadım.Sıvanan pasta bu şekilde en az 2-3 saat dolapta dinlendirilmeli.
 Kullandığım araba kalıp budur.

Dinlenen ganajlı pastayı oda ısısına gelmesi için dolaptan çıkardım. Beyaz şeker hamurunu altına mısır nişastası serperek açtım.Sonra pastanın üzerine yaydım.Şeker hamuru ütüsü ile düzelttim.Siyah hamuru ince uzun açarak pizza kesici ile kestim ve alt kısma yapıştırdım.Üzerine beyaz hamurdan şeritler yaptım.Vosvos araba kalıbı ile şeker hamurundan arabalar yapıp üzerine yapıştırdım.Yapıştırırken hafif su kullandım.Yıldız kalıp ile siyah hamurdan kalın yıldızlar yaptım ve üzerine jem alfabe ile isim yazdım.Her yıldızı kürdana batırıp pastaya sabitledim.Ayrıntılar böyle sizde hayal gücünüzle istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Kolay gelsin...









5 yorum:

  1. harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM.OĞLUŞUNUN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN NİCE SENELERE İNŞALLAH.SEVGİLERİMLE.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar oğluşuma yapacağım kısmet olursa pastanızı çok beğendim.benim bulunduğum ilçe küçük bi yer süt kreması yerine süt kullansam aynı kıvamı yakalarmıyım sizce.bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar tarifiniz süper görünüyor deneyeceğim mutlaka.yalnız süt kreması bulamadım bulunduğum yerde süt kullansam nasıl olur sizce

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...