Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

17 Mart 2014 Pazartesi

Fırında Tüm Tavuk ve Sebzeli Pilav

sebzeli pilav 
1 su bardağı pirinç
haşlanmış mısır
haşlanmış bezelye
haşlanmış ve küp doğranmış havuç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
5 yemek kaşığı şehriye
birkaç damla limon suyu
1 kesme şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Şehriyeleri sıvı yağda kavurun.Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci katın.Tereyağı,limon suyu ve kesme şekeri de katıp kavurmaya devam edin.Tavuk suyu yerine bulyon kullanılacaksa ,bulyonu sıcak suda eritin ve kavrulmuş pirince ekleyin.En üste sebzeleri ekleyin.Pilavı önce orta ,daha sonra kısık ateşte pişirin.Servis etmeden pilavı dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
AFİYET OLSUN...


3-4 dal marul
biraz mor lahana
5 kornişon turşu
yarım konserve mısır
2 havuç
sirke
Mor lahana ve marulu doğrayın.Havucu rendeleyin.Mor lahanayı sirke ile harmanlayın. Marulu,lahanayı tabağa dizin.Üzerine kornişon ve mısırı sıra sıra dizin.
Sosu için;1 yemek kaşığı zeytin yağı,1 yemek kaşığı limon suyu,kurutulmuş dereotu ve maydanoz,tuz karıştırılır.Salatanın üzerine gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN..

MALZEMELER
1 tüm tavuk
1 soğan
2 defne yaprağı
köri,tuz ve istenilen baharatlar
sıvıyağ
Tavuğu tüm olarak yıkayın.Ardından sıvıyağın içine baharatları katıp fırça ile tavuğun her yerine sürün.Soyulmuş tüm soğanı ve defne yapraklarını tavuğun içine koyun.Fırında tavuk iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN... 

2 yorum:

  1. Off offf süper menü ellerine sağlık canım :)

    YanıtlayınSil
  2. menü harika sunumda çok şık canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...