Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

24 Mart 2014 Pazartesi

Gün Menüsü 7

Menüdekiler
Karnabaharlı Kiş
Mercimek Köftesi
Tavuklu Milföy
                                Un Kurabiyesi  tarifi için tıklayınız
Üç Renkli Patates Salatası
Elmalı Örgü
Islak kek


Islak Kek
4yumurta
250 gram margarin
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1,5 paket kabartma tozu
1 vanilya 
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Margarini eritin.Yumurtaların sarılarını ayırın.Yumurta beyazlarına şekeri katıp iyice çırpın.Ilımış margarin,kakao ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.Bu harçtan 1 su bardağı ayırın.Geri kalan harca yumurta sarılarını,un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.Harcı borcama dökün ve ısıtılmış fırında pişirin.Ayırdığınız harçta donma olmuşsa ısıtın.Fırından çıkan sıcak kekin üzerine ayırdığınız harcı dökün.İsteğe göre file badem,ceviz kırığı vs.ile süsleyebilirsiniz.


Üç Renkli Patates Salatası
1 küçük  konserve pancar
6 adet patates
4-5 havuç
1 kuru soğan
tuz,karabiber,pul biber
maydanoz
Üzerine,1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak ve tuz
sıvı yağ
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.Soğanı minik doğrayıp sıvı yağda soteleyin.Rendelenmiş patatesleri de soğana ekleyip baharatları da katarak karıştırın.Bu patatesli harcı üçe ayırın.Ardından havuçları da rendeleyip az yağda soteleyin.Üçe böldüğünüz patatesin birine havuç sotesi ekleyip karıştırın.İkinci patatese maydanoz ekleyin.Sonuncu patatese de rendelenmiş pancar ekleyip karıştırın.Kullanacağınız kaba harçları sıra sıra dizip şeklini almasını sağlayın.Yoğurt,mayonez,tuz ve ezilmiş sarımsağı çırpın.Servis tabağına ters çevirdiğiniz patateslerin üzerine gezdirin.


Tavuklu Milföy Sarma
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 biber
1 domates
salça,pulbiber,karabiber,tuz
10 adet milföy
1 yumurta sarısı
Tavuk göğsünü minik doğrayın.Soğanı ,biberi ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Sıvıyağ da soğan,sarımsak ve biberi soteleyin.Tavuğu da ekleyin.Beraber kavrun.Küp doğranmış domates,salça ve baharatları katıp pişirin.Pişen harcı soğumaya bırakın.Milföyleri ortadan kesin.Bir parçaya harçtan koyun.Diğer kestiğiniz parçayı üzerine koyun.Kenarlarından yapışması için çatalla bastırabilirsiniz.Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla üç kesik atın ve ısıtılmış fırında pişirin.

Karnabaharlı Kiş
2 yumurta
125 gram tereyağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un

İç Harcı için
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar rendesi
500 gram beyaz peynir
 Üzerine haşlanmış karnabahar

Yağ,yumurta,tuz ve unla ele yapışmayan bir hamur yapın.Hamuru merdane ile açıp tart kalıbına yayın.2 yumurta,beyaz peynir,süt ve kaşar peyniri karıştırıp tart hamurunun üzerine yayın.Karnabaharı haşlayın ve süzün.peynirli harcın üzerine yayın.175 derece fırında 1 saat kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...